Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-30 12:48:00

Február 10-én találkozik Orbán Viktor Berlinben Merkellel

Kormányzati források az atv.hu-nak megerősítették: február 10-én találkozik Orbán Viktor Berlinben Angela Merkel német kancellárral. A miniszterelnök az előzetes tervek szerint Annegret Kramp-Karrenbauerrel, a CDU elnökével is megbeszélést folytat.

Február 10-én találkozik Orbán Viktor Berlinben Merkellel
Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI

Ma a kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök találkozik februárban Angela Merkellel. A miniszterelnök a legutóbbi Kossuth Rádiónak adott rádióinterjújában mondta el, hogy mielőtt a Fidesz dönt a néppárti tagságáról, még találkozót tervez Donald Tusk mellett a CDU elnökével és Angela Merkel német kancellárral is.

Most Gulyás Gergely elmondta, hogy februárban lesz ez a találkozó Merkellel Berlinben, de a pontos időpontot nem mondta el.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke érdeklődésünkre azt közölte: “kellő időben megtörténik a bejelentés”.

Kormányzati források az atv.hu-nak megerősítették:

február 10-én találkozik Orbán Viktor Berlinben Angela Merkel német kancellárral. A miniszterelnök az előzetes tervek szerint Annegret Kramp-Karrenbauerrel, a CDU elnökével is megbeszélést folytat. Az előzetes tervek szerint Orbán Viktor újságírókkal is találkozik berlini látogatásán.
Ajánlom

További belföldi híreink