Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-29 08:09:00

Palkovics: a Corvinus-modell elérheti a Semmelweis Egyetemet is

A Corvinus-modell, vagyis hogy alapítványi fenntartású lesz egy egyetem, a Semmelweis Egyetemet is elérheti – ezt Palkovics László mondta a Népszavának adott interjújában.

Palkovics: a Corvinus-modell elérheti a Semmelweis Egyetemet is
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, fotó: MTI

Az innovációs és technológiai miniszter arról is beszélt, hogy tárcája felügyeli a felsőoktatást, a szakképzést és a felnőttképzést is, de nincs tervben, hogy átvennék az általános iskolákat, gimnáziumokat is.

Palkovics László beszélt a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről is, ami szerinte az év végéig levezényelhető.

A tárcavezető azt is kijelentette: a kormánynak nincsenek olyan tervei, hogy csökkentse a Budapestnek jutó uniós forrásokat, aki ilyet mond, az butaságot beszél.

Másfél éve irtunk arról, hogy Palkovics László 2018 októberében bejelentette a HÖOK közgyűlésén Pécsen: a Corvinus egyetem új működési modelljéhez vezető folyamatot az egész magyarországi felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni. Az a cél, hogy egy egyszerűbb, hatékonyabb működési környezet révén megteremtsék a versenyképesség alapjait a felsőoktatásban - jelentette akkor az MTI. 

Tekintse meg korábbi összaállításunkat:

 

atv.hu/Népszava

Ajánlom

További belföldi híreink