Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-29 06:06:00

Mentő vitte kórházba Ferihegyről a Kínából landoló repülő elsőtisztjét

A Magyar Hangnak a Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztálya azt mondta: magas láz miatt a Szent László Kórházba szállították az elsőtisztet, de a koronavírus gyanúja nem merült fel.

A Magyar Hangnak egy, a repülőtéren dolgozó munkatárs árulta el, hogy a Shanghai Airlines kedden 19:37-kor landoló járatának pilótáját mentő szállította el. A repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el.

A lap megkereste a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályát, ahol megerősítették értesülésüket. De hangsúlyozták, semmi nem utal koronavírusra:

„A ma este Sanghaiból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.”

Más forrásból a portál úgy értesült, a gép kapitánya még a levegőből azt a tájékoztatást adta, hogy az elsőtiszt 39,5 fokos lázzal küzd már nyolc órája. Informátoruk azt ugyanakkor cáfolta, hogy az elsőtiszt eszméletlen lett volna a budapesti landolás után.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink