Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-29 12:17:00

Magyar diákoknak küldött levelet Vilmos herceg

A miskolci diákok a neten találták meg Vilmos elérhetőségét, és mivel meglepte őket, hogy nem csak a mesékben vannak uralkodók, így hát küldtek is a családjának egy karácsonyi üdvözlőlapot. A herceg válasza az egész iskolát meglepte.

Magyar diákoknak küldött levelet Vilmos herceg
Vilmos herceg és Katalin hercegné

Talán még a kisdiákok sem számítottak arra, hogy válasz érkezhet a Vilmos hercegnek és családjának írt karácsonyi üdvözletükre, mégis megtörtént. Az Avastetői általános iskola Széchenyi István tagiskolájának 2. b. osztálya végül nem kisebb személyiségtől kapott választ, mint Vilmos cambridge-i hercegtől.

Az egyik pedagógus a Boon.hu-nak elmondta, hogy a gyerekek azt hitték:

királyok és hercegek csak a mesékben léteznek, és meglepődve hallották, hogy vannak, ahol ők uralkodnak. Ezután írtak levelet Vilmosnak, amelyben nem csak a karácsonyi szokásokat számoltak be, de osztályukat is bemutatták. Ezt mindenki aláírta, a herceg címét pedig az internetről keresték meg.

Cinkéné Horváth Adrienn, az iskola egyik tanítója úgy nyilatkozott a lapnak: „A tanítványaink már tanulnak angolul, egyelőre játékosan, de a nyelvgyakorlás szempontjából is hasznos volt a levélírás. Ugyanakkor arra is neveltük őket, hogy merjenek bátrak és kezdeményezőek lenni, hiszen ezt a levelet is érdemes volt megírni.

Szerettük volna nekik megmutatni, hogy nemcsak elektronikusan lehet levelet írni, hanem hagyományosan is, de azt is megtanulták, hogyan címezzük meg a borítékot. Szeretnénk majd megköszönni a herceg levelét, és megírni neki, hogy nagyon jólesett nekünk a figyelmességük.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink