Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-29 20:49:00

Karácsony: Elképzelhető, hogy újabb korlátozások lesznek a Lánchídon

Új közbeszerzést ír ki a fővárosi önkormányzat a Lánchíd felújítására, várhatóan az Alagút nélkül és kevesebb műszaki átalakítással. Erről is döntött a fővárosi közgyűlés. A főpolgármester szerint elképzelhető, hogy a Lánchíd állapota miatt újabb korlátozásokat vezetnek be. A Fidesz szerint a főváros vezetése eddig semmit nem tett, csak a kormány segítségére vár.

Karácsony: Elképzelhető, hogy újabb korlátozások lesznek a Lánchídon

A fővárosi Fidesz frakció vezetője szerint Karácsony Gergely korlátozza a demokratikus jogokat a közgyűlés új szervezeti és működési szabályzatában, a főpolgármester viszont úgy látja: sokkal nagyobb jogokat kap majd a mostani fővárosi ellenzék, mint ők az előző ciklusban. Többórás vita után végül elfogadták az új szabályokat.

Ezután a képviselők a Lánchíd felújításáról döntöttek, a javaslat szerint átnézik a terveket csökkentik a műszaki tartalmat és új közbeszerzési eljárást írnak ki. A fideszes Láng Zsolt szerint a főváros vezetése semmit nem tett, csak a kormány segítségére vár. Tüttő Kata a fideszes képviselők segítségét kérte Lánchíd felújítási költségeinek csökkentésére.

"Én tudom és nyilván nem igaz, hogy egy bizonyos kisvasút végállomásán születnek bizonyos árak bizonyos felújításoknál-ez nyilván nem igaz. Da az igaz, hogy mi nem járunk arra a végállomásra. Ha önök közül jár valaki arrafele, legfyen szíves tegyen valamit hogy az építőiparban az árak ne így alakuljanak"

- mondta a főpolgármester-helyettes.

A kormány 6 milliárd forintot ad a Lánchíd felújítására, az összköltség azonban 20 milliárddal több, és ebben még nincs benne az alagút felújításának ára. A Fidesz azt szerette volna, hogy a főváros az alagutat is újítsa fel a keretösszegből.

Karácsony Gergely délutáni sajtótájékoztatóján reagált Fürjes Balázs államtitkár reggeli twitterbejegyzésére, amelyben Fürjes felszólította a fővárost a Lánchíd túlárazásának visszaszorítására.

"Zavarban vagyok mert nem szeretném az amúgy eredményes munkakapcsolatot azzal veszélyeztetni, hogy felidézzem azokat a korábbi beszerzéseket, ahoy Fürjes államtitkár nem éppen az árleszorítást hanem az elszabaduló árakat kellet, hogy kimagyaráza. a nyilvánosság előtt"

- mondta Karácsony.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy párbeszédet kezdeményez a Lánchíd jövőjéről, Szerint az is elképzelhető, hogy a híd állapota miatt újabb korlátozásokat kell bevezetni.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink