Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-28 20:52:00

Varga Judit szerint Európának "mondvacsinált eljárások" helyett valódi problémákkal kellene foglalkozni

A magyar emberek döntő többsége nemzetállamokra épülő erős Európát szeretne - mondta a magyar igazságügy-miniszter Brüsszelben, az Általános Ügyek Tanácsának keddi értekezlete utáni sajtótájékoztatón.

Varga Judit szerint Európának "mondvacsinált eljárások" helyett valódi problémákkal kellene foglalkozni

Az Európai Unióval kapcsolatos bizalmi deficitnek meg kell szűnnie - közölte Varga Judit. A politikus azt mondta, hogy az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatot kísérő vitában Magyarország "továbbra is nemet mond a bevándorláspárti liberális fősodor Európai Egyesült Államokat szorgalmazó zavaros utópiájára."

Magyarország olyan Európát akar, amely "mondvacsinált eljárások helyett a valós problémák megoldására fókuszál"

- tette hozzá.

Varga Judit felhívta a figyelmet arra, hogy a konferenciának nem szabad egy tagállamra, egy régióra és egy ideológiára összpontosítania, hanem minden érintett érdekét figyelembe kell vennie.

Az igazságügy-miniszter helyesnek nevezte, hogy a horvát elnökség az európai versenyképességre fókuszál.
Ez tükrözi a magyar uniós politika fő gondolatát, amely olyan versenyképes és biztonságos Európa megteremtését szorgalmazza, amely minden nap, minden döntés során az európai emberek érdekeit tartja szem előtt - közölte.
Az európai források ügyében a fő vonalakat már lefektették, minden országnak tiszta elképzelése van arról, hogy mit szeretne. A déli és közép-európai államok a kohéziós alapok tervezett megcsonkítása ellen vannak - mondta Varga Judit.

 

 

Az igazságügy-miniszter szomorú ténynek nevezte a Brexitet. Hozzátette: azt még szomorúbbnak tartja, hogy az uniós intézmények nem tettek semmit Nagy-Britannia problémáinak kezeléséért, hanem engedték, hogy az kiszavazza magát az EU-ból.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink