Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-28 11:25:00

Tetőlécet lopott, agyba-főbe verték

Életveszélyt okozó testi sértés és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy hatvanöt éves apa és negyvenegy éves fia ellen - írja a 24.hu.

A két férfi fel akarta újítani a nyékládházi házukat 2017 novemberében, ezért tetőléceket, trapézlemezt és más építőanyagokat vásároltak, amelyeket a ház előtti közterületen pakoltak le.

Az apa a fiát kérte meg, hogy a 160 ezerért vett építőanyagot vigye be a portára, azonban még aznap este a közeli szomszédságban lakó férfi abból 80 ezer forint értékű tetőlécet és trapézlemezt lenyúlt.

A lopás tényét a férfiak észlelték, így az éjszakai órákban elkezdték bejárni a környező ingatlanokat.

Az elkövető házához érve először bekiabálva keresték, de mivel senki nem jött ki, a kilincsre zárt kapun keresztül bementek az ingatlanba, és a ház mögött felfedezni vélték a tőlük eltulajdonított tetőléceket és trapézlemezt.

Dörömbölni kezdtek a ház ajtaján, mire a férfi és élettársa kimentek a teraszra. A férfiak felelősségre vonták őket, hogy ellopták az építőanyagot. Ebből szóváltás alakult ki, a férfi és élettársa tagadták a lopást, és felszólították a férfiakat, hogy hagyják el az ingatlant.

Ekkor a fiú előre ment, míg az apja követte, akit a nő a hátánál fogva tolt ki az udvarról. A vádlott ezt sérelmezte, és ellökte a nőt, aki a földre esett. Emiatt újabb vita alakult ki, és a háztulajdonos férfi a konyhából kihozott egy húsz centiméteres kenyérszelő kést, és ezzel a kezében követelte a férfiaktól a portája elhagyását.

Az apa ezen felháborodott, dulakodásba került a nővel, akivel kölcsönösen ütötték egymást. Ekkor a fiú a földről felvett egy vascsövet, és az apja biztatására többször megütötte a háztulajdonos férfit a kezén és karján, majd nagy erővel a védekező sértett koponyájára ütött, amitől a férfi összeesett.

A cselekmény következtében a férfi közvetve életveszélyesnek minősülő, nyolc napon túl gyógyuló koponyatörést, míg a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség börtönt kért az apára és a fiára.

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink