Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-28 18:21:00

Nógrád megyébe váratlanul megérkezett az igazi tél

Nem okozott komolyabb gondot az északi megyékben lehullott 5 centis hó, a közlekedés azonban lelassult. Nógrádban és Heves megyében az összes munkagép az utakat tisztítja, a szakemberek szerint járhatatlan út vagy elzárt település nincs.

Nógrád megyébe váratlanul megérkezett az igazi tél

A Nógrád megyeiek szerint semmi meglepő nincs abban hogy januárban havazik. Hollókőn tudják az emberek mit kell tenni ha jön a fehér takaró. Mikula János az ATV híradójának azt mondta: csak hólapátra és sóra van szükség, meg a hó gyors eltakarítására. Hozzátette: váratlanul érte őket a havazás.

A hirtelen jött tél nem okozott komolyabb fennakadást a megyében, néhány kisebb koccanáson kívül nem történt nagyobb baleset. A hó több helyen ráfagyott az útra emiatt egy kukásautó árokba csúszott. Összesen 19 hokotró járja az utakat és takarítja a havat. A helyiek ahol tudnak segítenek a bajba jutottakon.

Kékestetőn is havazott reggel. Nagyon sokan várták már hogy fehérbe öltözzön az ország legmagasabb pontja. Akik tehették már kora reggel eljöttek kirándulni és gyönyörködni a fehér tájban.

Éjszaka a magasabban fekvő településeken erős fagy várható , a szakemberek azt kérik aki autóval indul útnak , jól felszerelt járművel induljon útnak.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink