Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-28 10:34:00

A Fidesz tüntetést szervez Niedermüller Péter kijelentése miatt

"Tüntetés lesz csütörtökön az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt Niedermüller Péter kijelentése miatt" – jelentette be Bayer Zsolt publicista a Hír TV Sajtóklub hétfői adásában. Az eseményt az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé szervezik és Bayer lesz az esemény egyik vezérszónoka.

A Fidesz erzsébetvárosi szervezete, a KDNP és a Fidelitas által szervezett demonstrációt azért tartják, mert a múlt héten a VII. kerület polgármestere így nyilatkozott az ATV-ben:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

Tekintse meg a Nap híre pénteki adását:

 

Niedermüller Péter kijelentéseire sokan felháborodtak, aki a Facebook azt írta: "a Magyar Hang egy, az ATV-n elhangzott beszélgetésben tett megjegyzésemet úgy értelmezi, hogy én rémisztőnek gondolom a fehér, keresztény hetero férfiak és nők csoportját. Erről természetesen szó nincs. De nem veszem fel az elém dobott kesztyűt, én nem fogok senkit rosszindulattal vádolni.”

Később a Dk közleményt adott ki, amelyben azt írták:

"Niedermüller Péter éppen arról beszélt, hogy a Fidesz világképe – amely sok egyezést mutat a nacionalista gondolkodásmóddal – a kirekesztésről, ellenségkép-gyártásról és rasszizmusról szól, és ennek a világnézetnek az eredménye lehet az, hogy végül nem maradnak mások, akiket ne rekesztene ki a társadalom, csak a fehér, heteroszexuális férfiak."

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink