Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-27 19:57:00

Rabosították Varju Lászlót - itt vannak a részletek

Rabosították Varju Lászlót. A DK országgyűlési képviselőjéről fénykép készült és ujjlenyomatot is vettek tőle az ügyészségen. A politikust választás rendje elleni bűntettel, garázdaság vétségével, valamint súlyos testi sértéssel gyanúsítják. Varju László úgy reagált: a rabosítását, és az MTVA épületében történt vegzálását is ugyanazok a személyek rendelték meg.

 

Transzparensekkel felszerelkezve várták Varju Lászlót a Központi Nyomozó Főügyészség előtt. A szimpatizánsok azért érkeztek az épülethez, hogy támogatásukról biztosítsák a DK politikusát.

Varju László két ügyben is gyanúsított.

Az ügyészség szerint a választás rendje ellen akkor vétett, amikor 2018 februárjában országgyűlési képviselőjelöltjeként egy független jelöltnek pénzt ígért, hogy lépjen vissza a javára.

A garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja pedig akkor merült fel, amikor 2018 decemberében több képviselőtársával együtt bement az MTVA székházába, hogy 5 pontos követelésüket beolvassák. Az ügyészség úgy fogalmazott "azért, hogy bejusson a stúdióba nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának és dulakodás közben megszorította az egyik biztonsági őr vádliját. Egy másiknak pedig kihúzta a lábát."

Varju 1 órát töltött az ügyészségen, ahol január elején kihallgatták, most pedig rabosították.

„Én azt gondolom, hogy nem nekem, hanem előbb-utóbb nekik kell kezet mosni és mondhatnám azt, hogy a szájukat is kimosni, akkor, amikor képviselőkkel szemben ilyen módon lépnek fel. Én azt gondolom, hogy mindazok, akik megrendelték ezt a mai cselekményt, azok ugyanazok, akik az MTVA-nál elrendelték azt, hogy képviselőket vegzáljanak”

– mondta a DK-s országgyűlési képviselő.

A politikus közölte: ártatlan és a szólásszabadság érdekében minden esetben kiáll. Hadházy Ákos koncepciós pernek nevezte az eljárást.

„Egy vicc hogy az MTVA smasszereit azt futni hagyta az ügyészség és megvádolja garázdasággal a képviselőurat, ez egy vicc. De valójában nem vicc, hanem sajnos egy újabb mérföldkő azon az úton, ami a demokráciából a diktatúrába vezet”

– véli a független képviselő.

Az MSZP, a Párbeszéd, az LMP politikusai is jelezték Varju László mellett állnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink