Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-27 18:20:00

Nyitott városházát ígér az új, kormánypárti polgármester Győrben

Továbbra is kormánypárti polgármestere lesz Győrnek. Dézsi Csaba András nyitott városházát ígért, míg ellenzéki kihívója együttműködést ajánlott az új városvezetőnek. Az ATV úgy tudja: a polgármester kardiológusként is tovább dolgozna. Ehhez azonban törvénymódosításra lesz szükség.

 

A felfokozott várakozások ellenére csendesen fogadták a győri időközi polgármester-választás eredményét a kormánypártok és az ellenzék központjaiban is. Nem sokkal este fél 9 után derült ki, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje, Dézsi Csaba András nyerte a választást a szavazatok több, mint 56 százalékával. Az új városvezető nyitott városházát ígért a győrieknek.

„A politikusok, a városvezetők megkérdezik rendszeresen a lakosság véleményét arról, hogy hogyan képzelik el Győr város jövőjét. És nem csak a problémákat kérdezzük meg, hanem a megoldásokat is"

– mondta a megválasztott polgármester.

A városban azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt nem sokkal azután, hogy átvette a mandátumát, lemondott.

Az összellenzéki jelölt, Pollreisz Balázs a voksok 39 százalékát kapta.

„Ezt én tudomásul veszem. Éppen ezért is hívtam fel Dézsi Csaba András polgármester urat, hogy gratuláljak neki, és felajánljam azt, hogy a városért együtt kívánok vele dolgozni”

– nyilatkozta Pollreisz.

Ceglédi Zoltán szerint nem volt olyan felhajtás a mostani győri kampány körül, és nem emelték országos üggyé, mint tavaly októberben, ráadásul az előválasztás is elmaradt.

„Egy biztos: az egy kampánygyilkos önellentmondás, hogyha azt mondom, hogy előválasztás lesz, majd egyszer csak megjelenik egy szocialista politikus, hogy füstös szobák mélyén mégis csak eldöntötték, hogy ő a jelölt” – véli az elemző.

A Nézőpont csoporthoz tartozó Médianéző Központ igazgatója szerint ezúttal is a papírforma érvényesült Győrben.

„A kormánypárti többség az adott a városban, az ellenzék pedig úgy próbálta interpretálni az októberi eredményeket, nem Győrben, hanem országosan, hogy trendforduló történt az országban, és megpróbáltak felülni ennek a várakozásnak. Csalódniuk kellett az ellenzéki oldalon, a kormánypárt pedig hozta a kötelezőt”

– állítja Boros Bánk Levente.

Dézsi Csaba András ígéretet kapott a Fidesztől, hogy polgármesterként lehetővé teszik számára, hogy munkáját kardiológus orvosként is folytathassa.

A házelnök bejelentését az ATV-nek is megerősítette a megválasztott polgármester, ez azonban jelenleg összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel, így törvénymódosításra lesz szükség.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink