Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-28 07:27:00

Meghalt egy ember Csenyétén, mert a mentők rendőrök nélkül nem mentek be a faluba

Meghalt egy 49 éves férfi a Borsod megyei Csenyétén, mert a helyiek szerint a mentők rendőri segítség nélkül nem mentek be a településre. A mentők elismerték, hogy rendőri segítséget kértek, mert már a telefonban fenyegették és szidalmazták őket. Ugyanakkor azt állítják, a férfi már akkor halott volt, amikor a segélyhívás befutott hozzájuk.

 

Egy 49 éves férfi fürdés közben lett rosszul, majd meghalt. A polgármester szerint azért, mert a mentők nem érkeztek meg időben.

Kerestük az Országos Mentőszolgálatot, akik híradónknak levélben válaszoltak. Azt írták, hogy a helyszínre az élettelen férfihez két mentőegységet is kivezényeltek, és hogy a protokoll szerint már telefonon keresztül megkezdték a segítségnyújtást az újraélesztésben. Az, hogy miért kértek rendőri védelmet, arra azt válaszolták, azért, mert már telefonon szidalmazták és fenyegették őket. Erről hangfelvétel is készült.

A hangfelvétellel kapcsolatban azt írták: az ügyben rendőrségi eljárás folyik ezért további részletekről nem nyilatkoznak.

„Jelen pillanatban a faluban nagyon csendesen, diszkréten kezelik a dolgot, mert még nem történt ilyen eset. Hát egyetlen egy dolog történt egy kisfiúval kapcsolatosan tavalyi éven. Úgyhogy ez a második eset, amiről beszélünk. De nagyon nagy a tragédia, a család nem tud ebbe beletörődni, hogy nem érkezett ki a mentő”

– mondta Kiss István.

A polgármester szerint hátrányos megkülönböztetés történt. Az Országos Mentőszolgálat visszautasítja a vádat. Azt írják, a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk. A helyiek értetlenül állnak a helyzet előtt. Csenyéte szerintük szegény település, de nem veszélyes.

„Én hibáztatom a mentősöket, mert nem a tetőn kellett volna megállni, hanem be kellett volna mán neki jönni a településre és életet menteni”

– véli Kuti László, falugondnok.

A polgármester azt mondta, feljelentést tesznek az ügyben. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink