Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-27 07:02:00

Bekeményít az időjárás, az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország teljes területére, sok helyen az ónos eső, máshol a köd, több helyen mindkettő miatt.

Bekeményít az időjárás, az egész országra figyelmeztetést adtak ki

A legrosszabb a Dél-Alföldön a helyzet, ott másodfokú figyelmeztetés van érvényben: több órán át eshet az ónos eső, egy milliméternél is vastagabb lehet a járdákon, utakon a jégpáncél. Az ország szinte minden más részén – egyedül Vas és Zala megye a kivétel – elsőfokú figyelmeztetés van ónos esőre, de az ottani néhány tized milliméter csapadék is okozhat károkat.

A Nyugat- és a Közép-Dunántúlon, Budapesten és Pest, valamint Nógrád megyében köd miatt adtak ki figyelmeztetést. Ezeken a helyeken hat óránál is hosszabb időn keresztül marad meg a köd, a látótávolság néhány száz méterre csökken.

 

 

Mint írták, a hőmérséklet napközben a legtöbb helyen fagypont fölé emelkedik és délutánra a gyengülő csapadékzóna is fokozatosan kelet felé szorul vissza. Hétfő estétől aztán ismét nagyobb területen valószínű ködképződés, a mostani előrejelzés szerint kedden Budapest, Pest megye és az észak-magyarországi térség borulhat ködbe.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink