Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-27 18:38:00

21 év után újra Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott - nyilatkozatok

21 év után ismét Európa-bajnok lett a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután vasárnap este a Duna Arénában a rendes játékidő után büntetőpárbajban 14-13-ra legyőzte a spanyolokat. Mercz Tamás, a csapat szövetségi kapitánya híradónknak azt mondta: a spanyolok nagyon jól kezdtek, összeszedetten játszottak, és nehéz helyzetbe hozták a magyarokat, de aztán átvette a kezdeményezést a hazai csapat.

 

A Magyar Férfi Vízilabda válogatott 9-9-es döntetlennel zárta a spanyolok ellen a rendes játékidőt, ezután a szétlövések döntöttek. Amikor Hosnyánszky góljával 4-3-ra vezettük a bűntetőpárbajt beállt a magyar kapuba Vogel Soma.

"Vége lett a meccsnek én ugye nem lőtten öt méterest. Ugye nekünk ilyenkor ki kell ülni a kispadra és azt láttam, hogy a Soma csak így ül köpenyben és mondom Soma kezdjél el melegíteni, ő meg visszaszólt, hogy jó, oké és elkezdett kicsit mocorogni" - mondta Jansik Szilárd, Európa-bajnok vízilabdázó.

Vogel Soma kivédte a spanyolok utolsó lövését, ezzel pedig a magyarok 21 év után ismét Európa legjobbjai lettek.

"Egy borzasztó színvonalas, jó Európa bajnokságon sikerült az első helyet megszereznünk, de ez nem azt jelenti, hogy ennek kell a végállomásnak lenni és hátradőlhetünk, mert az ellenfelek borzasztó jók és még fél év alatt ők is javulhatnak. Én az gondolom, hogy vannak még olyan pontok amiken mi is dolgozhatunk, hogy még jobbak legyünk és reális eséllyel menjünk oda az olimpiai bajnokságra"

- véli Märcz Tamás, szövetségi kapitány.

Kemény Dénes szerint ez egy nagyon jó összetételű csapat, akik képesek bárkit legyőzni a világon.

"Ez a csapat az olimpián abszolút érem esélyes, de azért itt még mielőtt bárki elkezdeni a pezsgőket fűteni én azt azért megállapíthatom, hogy van hat, hét közel egyforma csapat és az egy pillanatnyi, mint ahogy egy védésen múlt a tegnapi aranyérem az 5 m-es lövéseknél, ez a pillanatnyi pszichés állapot döntheti majd el az olimpián az érmek sorsát"

- nyilatkozta a volt szövetségi kapitány.

De addig még nagyon sok minden vár a csapatra, hétvégén már bajnokit játszanak, aztán pedig nemsokára jönnek a Világliga meccsek is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink