Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-26 16:34:00

Este fél hétig a győriek 41 százaléka ment el szavazni

Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket választanak.

Győrben azért volt szükség időközi polgármester-választás kiírására, mert az október 13-án megválasztott Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) lemondott tisztségéről. A posztért hatan indulnak: egy-egy jelölt az Összefogás Győrért Egyesület, az MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP, a Fidesz-KDNP, valamint a Mi Hazánk Mozgalom színeiben, ketten pedig függetlenként. A választói névjegyzékben 101 655-en szerepelnek.

Mint ismert, Borkai Zsolt megválasztott polgármester november 8-án mondott le városvezetői posztjáról, miután az Ördög Ügyvédje blog arról írt: Borkai Zsolt Rákosfalvy Zoltán ügyvéd társaságában magánrepülőgépen utazott Dubrovnikba egy jachtkirándulás kedvéért, ahol prostituáltakkal, itallal és kokainnal mulatta az időt. A blog szerzője a kábítószer-fogyasztás mellett korrupcióval is megvádolta Borkai Zsoltot, de ezekre bizonyítékot nem mutatott be.

Vasárnap délután 15 óráig a győri szavazók kevesebb mint egyharmada (30,19 százalék) adta le a voksát. Tavaly októberben 31639-en szavaztak délután háromig, ez akkor 31,07 százalékot jelentett. Délután öt óráig a NVI adatai szerint 38 289 fő ment el szavazni, ez 37,68 százalékot jelent. 

Az este fél 7-es adatok szerint a választók 41,24 százaléka, azaz 41 909 fő járult az urnákhoz. 

Az ellenzék közös jelöltje a tiszta közéletet tartja a legfontosabbnak. Pollreisz Balázs mellett az MSZP választmányi elnöke, és Karácsony Gergely főpolgármester is kampányolt. Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje pénteken az Egyenes Beszédben azt mondta: szükség van arra, hogy kivizsgálják Borkai Zsolt ügyeit, de szerinte ez a hatóság dolga, és nem a polgármesteré.

Az ATV Híradója és a Heti Napló Sváby Andrással is kiemelten foglalkozik a győri választással. Pollreisz Balázs és Dézsi Csaba András eredményváróján is ott lesznek tudósítóink, akiket élőben, folyamatosan kapcsolunk. A Heti Napló stúdiójában pedig Ceglédi Zoltán elemzi az eredményt.

Tartsanak velünk 19:00-tól, az ATV-n.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink