Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-25 19:19:00

Nem anyakönyveztették a gyereket, az utcán vették el apjától a csecsemőt a rendőrök

Az utcán vették az apjától a négy és fél hónapos csecsemőjét a rendőrök a azt követően, hogy a gyámhatóság a segítségüket kérte. A hírt az RTL híradója tette közzé tegnap este, ami után a gyámhivatal az Index-szel azt közölte, hogy az intézkedésre azért volt szükség, mert a szülők nem anyakönyveztették a gyereket, és a vele kapcsolatos egészségügyi ellátásokat is elutasították.

Az RTL-hez eljuttatott felvételek akkor készültek, amikor a rendőrök az utcán körülvették azt az autót, amelyben az apa és a kisfiú utazott.

Mivel a férfi nem adta át a gyermeket, a rendőrök erőszakkal vették el. Stábunk délelőtt kereste a családot, de csak a nagyszülők voltak otthon, akik nem kívántak nyilatkozni. Az utcában élők is elzárkóztak, mondván, nem akarnak beavatkozni a történésekbe. A szülők az RTL-nek azt mondták, hogy együttműködnek, de elvesztették a bizalmukat a hivatalokkal szemben.

"Nem értjük, hogy hogyan lehet így eljárni a mai világban, hogy válasz nélkül egyszerűen csak be kell tartani azt amit mondunk és kész. Senki nem válaszol semmilyen kérdésünkre, csa kde de de ezt kell tennünk." - nyilatkozta az RTL-nek Bolvári István, a gyerek apja.

A kisfiú anyja szerint a gyereküknek nincs szüksége hivatali iratokra.

"Ez a várandósságra is vonatkozik, és az egész életünkre. A várandósságnál is a természetességre, a szülésnél is az otthon szülésre, és a továbbiakban is és úgy gondoljuk, hogy ez nem papírok függvénye." - mondta az anyuka, Hodován Ágnes.

Dokumentumok híján a kisfiú semmilyen egészségügyi ellátásban nem részesült. Mint kiderült, szeptember hatodikán született, két hetes korában még látták a kórházban, később azonban eltűnt. A Ezután lépett a gyámügy, a szülők azonban elzárkóztak az együttműködéstől, sőt, kisebb tömeg várta a hatóság munkatársát. Ezért kértek rendőri segítséget, amivel a kormányhivatal szerint, a gyerek jogait védték.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink