Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-26 05:10:00

Győri választás: Ma kiderül, ki lesz Borkai Zsolt utódja

Az utolsó percig mozgósították szavazóikat a győri polgármester-választás indulói. A városban ma döntenek arról, hogy ki lesz a szexbotránya miatt lemondott Borkai Zsolt utódja. A kampány fő témái az elszámoltatás és a település gazdasági fejlődése volt. A Híradónk által megkérdezett elemző szerint szoros eredmény várható.

Még a szavazás előtti utolsó napon is kampányoltak Győrben. A városban ma tartanak időközi választást a szexbotrányba keveredett, és lemondott Borkai Zsolt helyére. Az ellenzék közös jelöltje a tiszta közéletet tartja a legfontosabbnak. Pollreisz Balázs mellett az MSZP választmányi elnöke, és Karácsony Gergely főpolgármester is kampányolt.

„Egy olyan értékrendi választás van ebben a városban, ahol aközött kell választaniuk az embereknek, hogy a becstelenek, vagy tisztességesek lesznek többségben városban” – mondta Híradónknak az ellenzék jelöltje.

A polgármesteri címért hatan indulnak.

Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje péntek az Egyenes Beszédben azt mondta: szükség van arra, hogy kivizsgálják Borkai Zsolt ügyeit, de szerinte ez a hatóság dolga, és nem a polgármesteré.

„Ezt ki kell vizsgálni, rendőrségi feljelentések vannak, ezt én segíteni fogom természetesen. De, hogy csak abból éljen valaki öt éven keresztül, hogy balhét kavar a városban, ezt nem szabad. Ezt nem szabad engedni. A másik pedig, hogy nekem van egy csapatom, akik ezt a 20 pontos rendszert, ami már 30 pontos, mert járom az embereket. Egy gazdasági stabilitást kell elérni, ami most van, de nyilvánvalóan tovább kell növeszteni a lábainkat” – fogalmazott Dézsi Csaba András.

A Heti Napló stábja pénteken Győrben próbált interjút készíteni a korábbi városvezetővel, Borkai Zsolttal, de végül csak telefonon érték el.

„Ne haragudjon, nem nyilatkozom. Jó? Tehát örülök, hogy élek, úgyhogy nem foglalkozom többet politikával, viszontlátásra, úgyhogy köszönöm szépen” – reagált a megkeresésre a volt győri polgármester.

A Híradónk által megkérdezett elemző szerint szoros eredmény várható a győri választáson.

„Valószínűleg a mozgósítás fog dönteni. Hogyha az ellenzék el tudja hitetni, hogy olyan polgármesterjelölttel indul a harcba, aki le tudja mosni az árnyékot, ami a városra vetül, akkor érdemi esélye van a győzelemre” – fogalmazott Pulai András. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint, hogyha a Fidesz jól tud mozgósítani ennek ellenére, akkor van esélye a győzelemre.

Az ATV - azon belül a híradó és a Heti Napló - kiemelten foglakozik a győri választással: az eredményvárók helyszínéről élőben, folyamatosan kapcsoljuk majd a tudósítókat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink