Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-25 15:02:00

Dézsi Csaba András szerint Győr fejlődése a tét vasárnap, a Borkai-korszak ügyeit pedig ki kell vizsgálni

Intervenciós kardiológusként gyors döntéseket kell hoznom, nem vagyok az a típus, aki megkerüli a problémákat, a megoldások embere vagyok – erről Dézsi Csaba András, a Fidesz győri polgármesterjelöltje beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 

 

Dézsi Csaba András az interjúban kitartó fiatalembernek nevezte szocialista ellenfelét, Pollreisz Balázst, akiben van küzdeni tudás és becsvágy.

Dézsi Csaba András emlékeztetett rá: a győri közgyűlés Fidesz-frakciója több mint kétharmados többségben van, rajtuk kívül egy MSZP-s és egy DK-s képviselő van a testületben. Emlékeztetett arra is, hogy a közgyűlésbe az ellenzéki összefogás színeiben bekerült képviselő az elmúlt napokban kiállt Dézsi polgármesterré választása mellett.

Dézsi reagált Pollreisz Balázsnak arra az állítására is, amely szerint nem ment el a polgármesterjelöltek vitájára. Szerinte Pollreisz nem mondott igazat, ő azért nem ment el az LMP-s képviselő Ungár Péter tulajdonában álló Azonnali által rendezett vitára, mert „más pártok rendezvényeire nem járunk”, az Azonnali pedig „LMP-s tulajdonban van”. „LMP-s pártrendezvényre vitatkozni nem járunk. Én az emberekhez, a polgárokhoz járok” – tette hozzá Dézsi Csaba András.

57 éves vagyok, Győr város díszpolgára, van egy szép szakmai karrierem, nincs szükségem fölösleges politikai vitákra, az a célom, hogy rendet tegyek a városban – mondta Dézsi Csaba András, majd hozzátette: fontosak a viták, de a győri közéletet ellepő gyűlöletkeltésnek véget akar vetni.

Vagy ellenzéki polgármestere lesz a városnak, aki nem fog tudni együttműködni a Fidesz-frakcióval és áldozati szerepre tör, vagy a gyors, hatékony ügyintézés időszaka jön Győrben

– mondta az Egyenes beszédben Dézsi Csaba András, hozzátéve: húszpontos programjának első pontját, a sürgősségi ellátás várakozási idejének csökkentését már meg is valósította a kórházi és az alapellátás-beli ügyeleti szolgálat összehangolásával.

Dézsi Csaba András szerint a Borkai-korszak ügyeit kivétel nélkül tisztázni kell és el kell varrni a szálakat. Emlékeztetett: a rendőrség nyomoz, három feljelentés is született, és ezeket a nyomozásokat polgármesterként segíteni fogja.

Ami a jövőbeli terveit illeti, a fideszes polgármesterjelölt azt mondta: Győr gazdasága stabil, de túlságosan az autóiparra épül, ezért ő a sportturizmus és az innovatív technológiákat igénylő iparágak fejlesztését is fontosnak tartja.

Ha vasárnap nyer, főállású polgármester lesz, és a szabadidejében szeretné az orvosi hivatásának egy szeletét folytatni – mondta a Fidesz polgármesterjelöltje.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink