Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-25 07:26:00

Karnyújtásnyira van a győzelem a halálos ellenségeink fölött?

Demencia, screrosis multiplex, kóros elhízás, érelmeszesedés, rák – betegségek, amelyektől évezredek óta retteg az emberiség. A Heti Naplóban Sváby András olyan orvosokkal beszélgetett, akik az emberiség rettegett ellenségeivel vették fel a harcot.

Dr. Bezzegh Attila megvizsgálta a magyar szupermarketetekben kapható húskészítményeket, és alig talált olyat, amelyekben ne lett volna kimutatatható valamiféle antibiotikum. Mint mondta: munkatársaival azon dolgozik, hogy egészséges emberek vastagbeléből baktérium-mintát nyerjenek, ezeket a baktériumokat mélyhűtve tárolják és – a betegek bélflórájának helyreállítása révén – gyógyításra használják fel. Széklettranszplantáció – egy bizarr kifejezés, amely rengeteg ember életét mentheti meg.

Dr. Váradi András biokémikus professzor és csapata egy olyan vegyület hatásait kutatja, amely alkalmas lehet a kötőszövetekben és erekben elindult meszesedés megállítására.

Dr. Peták István és kutatótársai a rákbetegség egyénre szabott gyógyításának lehetőségeit kutatja a beteg sejtek egészségessé „programozásával”. Ők egy olyan informatikai eszköz kifejlesztésén is dolgoznak, amely abban segít az orvosoknak, hogy válasszanak a rákbetegségek kezelésében használható célzott gyógyszerek közül. A vele készült interjúból az is kiderült, hogy az elmúlt 10 évben több mint 100 új, célzott gyógyszert fejlesztettek ki, ami tízszeres növekedés a korábbi évekhez képest.

Dr. Szántó István elsőként használja Magyarországon a világ legfejlettebb, mesterséges intelligencián alapuló szoftverét, amelynek segítségével a beteg megbizonyosodhat arról, hogy az orvosa által alkalmazott terápia az elérhető legjobb-e a számára, vagy létezik-e hatékonyabb módszer a gyógyítására.

A rendszer olyan terápiát javasol, amely az orvostudomány jelenlegi állása szerint a legjobb.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink