Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-25 14:01:00

Mázsaszám rakják le a szemetet Eger határában - videó

Egyre nagyobb gondot okoznak Egerben az illegálisan szemetelők. A város határában több óriási szemétkupac is összegyűlt már. Van olyan szőlő-termő dűlő, ahol mázsaszám raktak le építési hulladékot. Ez azért is veszélyes, mert tönkreteheti a boros gazdák ültetvényét.

Szemét mindenhol, ameddig a szem ellát - mondják az egri emberek. Sokan lusták elmenni a szemétlerakóig inkább a város határában rakják le a háztartási és az építkezési hulladékot. A képeken jól látszik, nem kevés szemétről van szó. Van olyan kupac, ami egy nagyobb teherautóra is alig férne rá. A város mostanra megelégelte a szemetelést, és járőrszolgálatot szervezett a környékre.

"A polgármesteri hivatal közterület felügyeletének munkatársai, illetve a mezőőri szolgálat munkatársai, folyamatos járőrszolgálat teljesítése közben ellenőrzi Eger város közterületeit a külterületen észlelt rendellenességeket a rögzítést követően pedig jogi eljárásokat kezdeményezünk." - nyilatkozta Melegh Tibor, a Közterület Felügyelet Eger járőre.

Egy ilyen kamera buktatott le egy egri vállalkozót, aki a belvárosban üzemeltetett éttermének helyreállítási munkálatai során keletkezett építési hulladékot, ide az út szélére halmozta fel. A környéken sok borosgazda területe fekszik. Ők azt mondják: az ilyen pofátlan szemetelés árt a szőlőnek, főleg ha az építési hulladékot belemossa a földbe az eső.


"Épp az imént érkeztem az egyik szőlő dűlőből, úgy hogy már beindultak a metszési folyamatok itt az év elején és tényleg felháborító egyik napról a másikra az ember mire kiér a területre, csak egy kisebb vagy nagybb mértékű szemétkupacokkal találkozik ami egy kézt nappal előtte nem volt." - mondta az ATV Híradónak Árvai Sándor borász.


A közterület felügyelet most fokozottan figyeli a szemetelőket, arra törekednek, hogy végleg felszámolják a hasonló illegélis szemétlerakókat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink