Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-24 17:22:00

10 százalékot kell fizetni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nek

Az önkormányzatoknak a mobilparkolásból befolyt összeg 10 százalékát, mint egy jutalék, ki kell fizetnie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nek – erről is beszélt többek között Tóth Csaba, az MSZP zuglói országgyűlési képviselője Fiala Jánosnak, a Spirit FM Kelj fel Jancsi című műsorában.

10 százalékot kell fizetni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nek

Tóth Csaba egy törvénymódosítást adott be az Országgyűlésnek a mobilparkolás kényelmi díjának csökkentéséről. Azért tartotta ezt fontosnak, mert a most működő mobilfizetési rendszer szerinte nem tartható fenn. Úgy látja, hogy ennek a legnagyobb haszonélvezője nem más, mint a Nemzeti Mobifizetési Zrt, azaz hozzá adott érték nélkül, nagyon sokat keres – állítja Tóth Csaba.

Fiala Jánosnak elmondta Tóth Csaba, hogy egy önkormányzat teljes bevételéből 10 százalék megy, mint egy jutalék egyből a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nek, hiszen minden egyes önkormányzatnak, vagy üzemeltető cégnek szerződést kell kötnie vele. Tóth Csaba törvénymódosítója arról szól - állítja, hogy a fővárosnak, illetve az önkormányzatoknak is legyen lehetőségük ilyen céget működtetni, ezáltal szolgáltatást nyújtani.

Arra a kérdésre, hogy mennyire van esély, hogy tárgysorozatba veszik a javaslatot, azt válaszolta, hogy az eddigi tapasztalatok szerint nem sok esélye van ennek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink