Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-23 08:47:00

Simonka: “van az a szint, ami alá nem vagyok hajlandó süllyedni”

Simonka György elmondása szerint hisz a független magyar bíróságban, és hogy kiderül az igazság. A politikus ellen 32 társával együtt indult eljárás bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádja miatt.

"Azoknak a vádlottaknak a padján ülünk, ahol Nagy Imrét elítélték, és Nagy Imre nem kért kegyelmet. Mi sem kérünk kegyelmet, mi sem kérünk semminemű védelmet, semmiféle befolyásgyakorlást. Egyszerűen megelégszünk az igazsággal"

– így válaszolt egy kérdésre a megvádolt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, akit az OrosCafé helyi hírportál olvasói faggattak.

 

Egy olvasó arról érdeklődött, hogyan kerülhetett Simonka a gyanúsítottak közé, ha a képviselő azt állítja magáról, hogy ártatlan. A politikus erre úgy felelt: "Szerintem volt néhány ember, akikre ettől az ügytől függetlenül komoly büntetés várt volna. Ők kaphattak egy tippet, ha hazudnak rólam, akkor megmenekülhetnek a rájuk váró büntetéstől. Az eljáró hatóság ezeknek az embereknek – számomra érthetetlen módon – azonnal és vakon hitt".

Simonka megjegyezte, hogy vannak bizonyítékaik és tanúik, ezek, illetve ők pedig "cáfolják a vádiratban szereplő állításokat". Állította: igazságügyi szakértői véleménnyel is rendelkeznek.

Az interjú vége felé egy olvasó arról tett fel kérdést, hogy a politikus élő műsorban is hajlandó lenne-e szerepelni, úgy, hogy például Galló Ferenc kérdezzen tőle (Galló vezette 2014-ben a dél-békési politikus kampányát).

Simonka erre úgy felelt: "Bocsánat, de van az a szint, ami alá nem vagyok hajlandó süllyedni".

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink