Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-23 20:57:00

Nyílt levelet írtak a miskolci kórház dolgozói Kásler Miklósnak

Közelmúltban az a vád fogalmazódott meg a miskolci kórház orvosigazgatójával szemben, hogy rasszista megnyilvánulással állt az egyik betegéhez, és elköttette a nő két petevezetékét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház nyílt levelet intézett az ügyben Kásler Miklós EMMI-miniszterhez. A levelet 83 dolgozó írta alá.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában bemutatott levelet változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Miniszter Úr!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház I. Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának dolgozói az alábbiakról tájékoztatjuk Önt.

Az elmúlt néhány hétben intézményünket és azon belül is a szülészeti ellátást olyan nemtelen vádak illették, melyeket kénytelenek vagyunk nyilvánosan is visszautasítani.

Elzárkózunk Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő azon állításaitól, mely szerint osztályunkon bármely pácienst bőrszín vagy rassz szerinti hovatartozás alapján megkülönböztetett bánásmódban, ellátásban részesítettünk. Visszautasítjuk azt a vádat, miszerint bármely olyan egészségügyi tevékenységet folytatnánk, mely Magyarországon nem jogszerű, nem megengedett.

Elzárkózunk attól a magatartásformától, melyet képviselőasszony mintaként mutat fel, miszerint különböző identitású emberek között mesterségesen keltsünk feszültséget, gyűlöletet.

Az osztály valamennyi dolgozója munkáját lelkiismeretesen, elkötelezetten, a vonatkozó törvényi és etikai szabályok maximális figyelembevételével végzi. Fontos tartjuk kiemelni, hogy jelen levelünk az első, mely ezzel az üggyel kapcsolatban megfogalmazódott, és minden olyan korábbi megnyilvánulást, melyben dolgozóinkra hivatkoztak, ezúton is visszautasítunk.

Tisztelettel kérjük Miniszter Urat, hogy saját hatáskörében járjon el, és egyidejűleg kérje az illetékes hatóságok vezetőit, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az intézményünket érő támadások mihamarabb véget érjenek, s az ezért felelős személyeket törvényi úton vonják felelősségre.

Miskolc, 2020.01.22.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház
I. Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály
dolgozói nevében”
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink