Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-23 10:30:00

Megrázó személyes történetet posztolt Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán osztott meg egy személyes történetet. A volt miniszterelnök Anna lányának próbált meg gyógyszert kiváltani, nem sok sikerrel.

"Anna lányom lázasan fekszik, kezdődő tüdőgyulladástól szenvedve. Telefonál, hogy megjött a vérvizsgálat eredménye, antibiotikumot kell szednie, kér hogy váltsam ki a receptet. Modern világ, e-recept, küldi személyi igazolványának fényképét, TAJ-számát. Semmi gond, mondom, úgyis Marciért megyek az óvodába, útközben majd megállunk egy patikánál" - kezdi a történetet a DK elnöke.

"Patika. (...) Mondom, lányom gyógyszerért jöttem, ott van a recept az elektronikus rendszerben, nálam meg a beteg személyi igazolványa, TAJ száma. Patikus mondja: ez nem lehetséges."

A politikus hiába érvelt, nem adhatták oda a gyógyszert neki, mert nem hagyományos papír alapú receptet hozott.

"Hazamegyünk Marcival, a beteg, lázas gyerek felöltözik és Tamás fiammal autóba ülnek, hogy végre megkapják a gyógyszert. Persze a szabályokat tartsuk be. De nem tudom, ki csinálta ezt a szabályozást, amitől nem egyszerűbbé, hanem nehezebbé válik a beteg élete" - zárja a DK-s politikus.

Gyurcsány Ferenccel készült legutóbbi beszélgetésünket itt tekintheti meg:

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink