Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-22 19:05:00

Varga Judit kikéri a véleményünket a tervezett törvénymódosításról

A győri gyerekgyilkosság kapcsán Varga Judit bejelentette, hogy a kormányzat szigorítani kívánja a feltételes szabadlábra bocsátás feltételeit. A tervezett szöveg meg is született, ám a Parlament helyett első körben a társadalommal vitatná meg az igazságyügyminiszter a benne foglaltakat.

Varga Judit kikéri a véleményünket a tervezett törvénymódosításról

"A győri gyermekgyilkosságot követően elrendelt átfogó kormányzati vizsgálat eredményeként készült jelentésben meghatározottak szerint az Igazságügyi Minisztérium sürgősséggel elkészítette a szükségesnek tartott jogszabálymódosításokra vonatkozó első előterjesztéseket."-írja Varga Judit a Facebookon. 

A mai napon a kormany.hu honlapon mindenki számára elérhetővé tették a Büntető Törvénykönyvről szóló törvény, a Büntetés-végrehajtási törvény, illetve az Egészségügyről szóló törvény javasolt módosításait.

Varga indoklása szerint a  dokumentum célja a társadalmi egyeztetés elindítása és a jogalkotási folyamat átláthatóvá tétele, amelynek alapján, illetve eredményeként a mellékelt tervezet valamennyi tartalmi és formai eleme módosulhatnak még a jövőben. 

Az már a mostani szövegből látszik, hogy nem lehetne feltételesen szabadságra bocsátani azt a személyt, akit a hozzátartozója sérelmére elkövetett, nyolcévi vagy ennél súlyosabb szabadságvesztéssel fenyegetett személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt ítéltek végrehajtandó szabadságvesztésre.

Az előzményekről itt írtunk.

Videóban ígért szigorítást Varga Judit a feltételes szabadlábra helyezés ügyében

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink