Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-22 09:29:00

Szuperhőst akart utánozni, kiugrott az ablakon a négyéves kisfiú, vádat emeltek az anya ellen

A Pápai Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 25 éves asszonnyal szemben, akinek négy és fél éves, rövid időre felügyelet nélkül hagyott gyermeke – hogy az egyik népszerű filmbeli szuperhőst utánozza – a lakásuk első emeleti erkélyéről kiugrott.

Szuperhőst akart utánozni, kiugrott az ablakon a négyéves kisfiú, vádat emeltek az anya ellen

A vádirat szerint az anya 2019 júniusában a három kiskorú gyermekével, köztük a négy és fél éves sértettel volt otthon. A kisfiú ekkor már több napja mondogatta édesanyja előtt, hogy repülni fog, de az asszony ennek nem tulajdonított különösebb jelentőséget, mivel a gyermek már máskor is fantáziált, például, hogy szintén egy filmbeli hőshöz hasonlóan a falon fog ugrálni.

A nő a kora délutáni órákban teregetni akart, és karján legkisebb gyermekével a ruhákért a fürdőszobába ment, miközben a sértett és annak hat éves bátyja a talajtól közel négy és fél méter magasságban lévő erkélyen maradt, ott játszottak.


A kisfiú kihasználva a szülői felügyelet hiányát a ruhaszárítót elhúzta, majd előbb az erkélyen lévő asztalra, azután az egy méter magas korlátra mászott, és hogy az utánozni kívánt szuperhőshöz hasonlóan repüljön, a korlátról leugrott.


A gyermek a földnek csapódása következtében nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban a vádlott próbára bocsátására tett indítványt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink