Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-22 10:34:00

Bujákon megvert nő: A nyomozás rendben volt, a 840 ezres fogászati költségről februárban döntenek

A nyomozás során sem késedelem, sem jogsértés nem történt a hatóságok részéről - ezt írta a Bujákon brutálisan megvert nőnek az igazságügyi tárca államtitkára. A 24.hu cikke szerint Orosz Bernadettnek 83 ezer forint azonnali pénzügyi segélyt kiutalt a Miskolci Áldozatsegítő Központ, egy 840 ezres állami kárenyhítési támogatásról pedig februárban döntenek.

Bujákon megvert nő: A nyomozás rendben volt, a 840 ezres fogászati költségről februárban döntenek

Az államigazgatási szervek és a hatóságok minden törvényben előírt kötelezettségüknek eleget tettek – a 24.hu cikke szerint lényegében ezt közölte az Igazságügyi Minisztérium Orosz Bernadettel, akit novemberben vert meg brutálisan korábbi élettársa, egy volt katona egy bujáki panzióban.

A hatgyerekes anya a Varga Judit igazságügy-miniszternek decemberben küldött levelében kritizálta a hatóságok hozzáállását az áldozatvédelem ügyéhez.

Azt írta: tapasztalata szerint Magyarországon olyan a helyzet, mintha az agressziót díjaznák. Áldozat- és tanúvédelem járna, de semmit nem kapok - írta akkor. A miskolci nő arra is felhívta a miniszter figyelmét, hogy az utóbbi hónapok sorozatos tragédiái jelezték, mekkora probléma a családon belüli erőszak az országban.

Sem késedelem, sem jogsértés nem történt

A levélre az igazságügyi tárca helyettes államtitkára, Gellén Márton válaszolt. Eszerint az elmúlt hetekben megkereste a büntetőügyben hatáskörrel rendelkező Belügyminisztériumot, valamint a Legfőbb Ügyészséget, és azt a tájékoztatást kapta, hogy a nyomozás során sem késedelem, sem jogsértés nem történt a hatóságok részéről, ezért a törvényesség érdekében történő intézkedést nem tartják indokoltnak.

A 840 ezer forintról februárban döntenek

A helyettes államtitkár az Igazságügyi Minisztérium felelősségi körébe tartozó áldozatsegítési terület tevékenységét is áttekintette: eszerint a Miskolci Áldozatsegítő Központ néhány nappal a bántalmazás után kapcsolatba lépett Orosz Bernadettel, aki kórházi kezelését követően találkozott a központ munkatársával. A találkozót követően a levél szerint 83 ezer forint azonnali pénzügyi segélyt utaltak ki neki. Ezen túl a brutálisan megvert nő állami kárenyhítési támogatásra is igényt nyújtott be, ami a 840 ezer forintos fogászati helyreállító beavatkozás költségét fedezné – ennek kifizetéséről azonban februárban születik döntés - írta a 24.hu.

 

 

Varga Judit a győri kettős gyermekgyilkosságról készült jelentés megállapításait összegezve azt ígérte, hogy 2020 az áldozatsegítés éve lesz a tárcánál, megduplázzák az Áldozatsegítő Központok kapacitásait, erre az idén 600 millió forintot költenek.

Ajánlom

További belföldi híreink