Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-22 20:00:00

Az utolsó napokban is kampányolnak Győrben

Hajrájába fordult a kampány Győrben, ahol a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt lemondása miatt vasárnap tartanak időközi választást. Alig több mint három nappal a voksolás előtt a két legesélyesebb jelölt azt nyilatkozta, hogy nagyon sok pozitív energiát kaptak vissza a választóktól. Mindketten arra buzdították a győrieket, hogy menjenek el szavazni.

 

Az ellenzéki és a kormánypárti jelölt mellett is kampányoltak az aktivisták Győr utcáin. Az utolsó napjaihoz érkezett a kampány. A jelöltek azt mondták, hogy az aktivistákkal közösen sokat dolgoztak az elmúlt hetekben.

"Én a kampányomat arra építettem, hogy elmentem az emberek közé, körbejártam Győr városrészeit. Megkérdeztem, hogy mik azok a problémák, amiket meg kellene oldani és hogyan képzelik ezeknek a megoldását, hogy ne a városházán, az asztal mellől találjuk ki azokat, hogyha esetleg engem bíznak meg azzal, hogy legyek polgármester"

– mondta Dézsi Csaba András, kormánypárti polgármesterjelölt.

"Bemutattuk a programot, felvázoltuk azt a jövőt, hogy milyen tiszta jövőt képzelünk el a városnak és most a választókon a sor, hogy egy délelőttön rászánjanak egy fél órát, hogy elmenjenek a szavazófülkébe és január 26-án a változásra szavazzanak" – nyilatkozta Pollreisz Balázs, közös ellenzéki polgármesterjelölt.

A két jelölt azt mondta, hogy szinte mindenhonnan pozitív visszajelzést kaptak a választóktól.

„Én arra számítok, hogy az eddigi visszajelzések alapján támogatni fognak az emberek. Én remélem, hogy a győriek többsége támogatni fog. Én magam egy ikszet tudok behúzni 26-án. Én kérem a választókat, hogy a többit húzzák be ők” – mondja Dézsi.

„Nagyon sok pozitív energiát kaptunk a választóktól vissza. Éreztük, hogy a győriek megértették, hogy itt tényleg nem csak arról van szó, hogy melyik párt, vagy melyik gondolkodásmód a fomntos, hanem itt tényleg a városunk becsületéről is szó van”

– véli Pollreisz Balázs.

A győriek azt mondták, hogy örülnek annak, hogy véget ér a kampány.

„Eléggé forrongtak az indulatok és remélem, hogy már lecsendeseik, mint régen is volt. Hát, most volt egy kis zűr, de hát, reméljük, hogy jobb lesz most” – húzta alá az egyik győri polgár.

„Találkoztam kampányolókkal és jeleztük is, hogy kire fogunk szavazni, mi nagyon örülünk ennek, akire mi fogunk szavazni” – mondta egy helyi lakos.

„Én például kimaradok ebből a dologból, igazából nem érdekel. A napi dolgaimmal foglalkozok és ráhagyom a döntéseket másokra, okosabbakra nálam” – állítja egy másik állampolgár.

Győrban vasárnap reggel hat és este hét óra között lehet a polgármesterjelöltekre leadni a voksokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink