Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-22 05:10:00

Nincs vége a "pofátlanításnak": újabb videót tett közzé a rendőrség szabálytalankodó autósokról

Újabb felvételeket tett közzé a Hajdú Bihar megyei Rendőrfőkapitányság szabálytalan autósokról. A legtöbb sofőr a piroson hajtott át, de volt olyan járművezető is, aki záróvonalon áthajtva szorított le egy rendőrautót. Az egyenruhások továbbra is civil autókból ellenőrzik a szabálytalankodókat.

Nincs vége a "pofátlanításnak": újabb videót tett közzé a rendőrség szabálytalankodó autósokról

A felvételeken látszik, hogy több autós is áthajt a piroson, vagy hogy a záróvonalakat semmibe véve, szabálytalanul kanyarodik. Ha épp akkor arra közlekedik valaki, hatalmas baleset lehett volna belőle.

Suba Mihály százados szerint azok a közlekedők, akik szabályosan és - úgy gondolják - biztonságosan közlekednek, nem feltétlenül számítanak arra hogy mások nem tartják be a szabályokat, és emiatt sokszor balesetveszélyes szituációk alakulnak ki.

"Ezért veszélyesek ezek a jogsértések, mert nagyon könnyen baleset és személyi sérülés is lehet ebből"

- mondja a Hajdú Bihar Megyei RFK századosa.

A szakember szerint a közlekedési morál egyre romlik, sokan egyre nagyobb autókkal közlekednek és az "én vagyok a nagyobb" elvén pofátlan módon lenézik a kisebb autókkal közlekedőket. Volt olyan autós aki a záróvonalon áthajtva tolt le egy rendőrautót.

Loós András igazságügyi közlekedési szakértő szerint ezek a szabálytalankodók mind olyan autókkal közlekednek, amelyben kellő lóerőtartalék van arra, hogy ezeket a manővereket "szándékosan, nagyobb sebességgel, balesetveszélyesen végrehajtsák".

A rendőrség a jövőben még több civil autóval járőrözik majd, hogy kiszedjék a forgalomból a szabálytalankodókat.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink