Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-21 12:58:00

Negyvennégy gyöngyöspatai már nyilatkozott, hogyan kérik a jogerősen megítélt kártérítést

Hétfőn még egyetlen gyöngyöspatai roma sem indított végrehajtási eljárást a szegregáció miatt neki megítélt kártérítésért, de ez változhat.

 
Hatvan gyöngyöspatai érintettből negyvennégyen nyilatkoztak az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány felé írásban hétfő délutánig arról, hogy pénzben vagy természetben, esetleg valamilyen arányban mindkettőben kérik a szegregáció miatt nekik jogerősen megítélt kártérítést.

A dokumentumban arra is kitértek, hogy részt akarnak-e venni azon az egyeztetésen, amelyet a tankerület és az önkormányzat kezdeményezett a kártérítés természetbeni kifizetéséről - árulta el Farkas Lilla, az alapítvány jogi képviselője a Népszavának.

Hozzátette: hétfőn kapták meg azt a felülvizsgálati kérelmet, amelyet a kártérítés kifizetését ellenezve a Kúriához intéztek az alperesek – felperesként ebbe jogukban van betekinteni –, s ennek elolvasása után reagálnak majd az abban foglaltakra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az a tizenhat érintett, aki nem adott le nyilatkozatot az alapítványnak, vajon egyedileg indítja-e el a végrehajtási eljárást az iskolát fenntartó tankerületnél.

Csemer Géza, a Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a lapnak ezzel kapcsolatban azt mondta: ő maga nem tud arról, hogy hétfőn bárki beadta volna ezt az indítványt, de ez nem jelenti azt, hogy esetleg később ez ne történne meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink