Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-21 19:27:00

Korózs az egészségügyről: irányítási, etikai és gazdasági válság van

Tehetetlennek és gyámoltalannak nevezte az egészségügy vezetését az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

Korózs az egészségügyről: irányítási, etikai és gazdasági válság van

Korózs Lajos közölte, Orbán Viktor miniszterelnök is csak látszatintézkedésekkel akar az egészségügy helyzetén változtatni.

"Meg lehet hirdetni a nemzeti diszperzitprogramot, lehet, hogy a várótermeket ki fogják festeni, de abból nem lesz sem röntgengép, sem CT-, sem MRI-készülék, sem lélegeztetőgép"

- fogalmazott.

Az ellenzéki politikus szerint a magyar egészségügyben irányítási, etikai és gazdasági válság van. Elmondta, a kormánynak hallgatnia kellene a szakmai szervezetekre, a Magyar Orvosi Kamarára és a Magyar Kórházszövetségre.

Hozzátette: a kórházszövetség szerint nem a várótermeket kellene kifesteni, hanem az eszközbeszerzésre, a vállalatirányításra és a gépbeszerzésre kellene fókuszálni. Korózs Lajos közölte, az orvosi kamara a korrupció- és hálapénzmentes egészségügy mellett állt ki, tisztességes - kezdő szakorvos esetén 1,1 millió forintos - béreket javasolva.

Kitért arra is, hogy az Országgyűlés tavaszi ülésszakának február közepi kezdete előtt még összehívja a népjóléti bizottságot. A napirenden több ellenzéki képviselő kezdeményezése szerepelhet: az eszközbeszerzés területén feltárt kartellezés, az otthonápolás és a fóti gyermekváros ügye - mondta.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink