Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-21 20:14:00

Egy mohácsi gimnázium mellett árulta a drogot egy ötfős banda

Két felnőttet és három fiatalkorút vettek őrizetbe a rendőrök, mert a gyanú szerint drogot árultak egy Mohácsi gimnázium mellett. Épp akkor csaptak le rájuk, amikor kábítószert adtak el. Többfajta drogot is találtak náluk.

Egy mohácsi gimnázium mellett árulta a drogot egy ötfős banda

Sok iskolában a pedagógus tudnak róla, hogy mi történik, de azt mondják: tehetetlenek, mert nem lehetnek ott mindenhol. Nagy Erzsébet az ATV híradójának azt mondta: nagyon oda kell figyelniük, hogy ne tűnjenek fel gyanús alakok az iskolák környékén. A pedagógus szerint azonban ezt teljesen nem lehet kivédeni, hiszen az iskoláknak nagyon kevés emberük van, a létszám sokszor arra sem elég, hogy a tanórák közötti ügyeleteket megoldják.

Az iskolába járó diákok hozzátartózi azt mondják: féltik a gyerekeket A szakorvos szerint nagyon veszélyes ilyen fiatal korban a drogfogyasztás, a szerek ugyanis akár maradandó egészségkárosodást is okozhatnak.

Szabó András belgyógyász szakorvos arra figyelmeztet: a drog nem csak pszichés függőséget okoz, egyéb veszélyei is vannak.

„A drogfogyasztásnak sok, a szervezetre negatív hatása van: a májra, az idegrendszerre, tüdőre, a szívre mind negatív hatással van, nem csak pszichés függőséget okoz a drog, hanem tönkreteszi a tüdőt, a szívet, tönkreteszi az ereket és krónikus tüdőgyulladást okoz"

- mondja az orvos.

Úgy tudjuk, a rendőrség mind az öt elkövetőt terjesztéssel és fogyasztással is vádolja.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink