Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-22 06:10:00

Egy a család, egy a szakma: ismert, ugyanazon szakmát űző testvérek meséltek életükről

Két dudás nem fér meg egy csárdában – szokták mondani. De mi van akkor, ha mégis? A Jakupcsek plusz című műsor vendégei olyanok voltak, akik testvérükkel hasonló szakmában helyezkedtek el.

Egy a család, egy a szakma: ismert, ugyanazon szakmát űző testvérek meséltek életükről

Nem irigy testvérére, aki a „pizsamás kisbabája” marad 

A testvéri rivalizálás nem új keletű dolog, de mi van akkor, ha egy családból többen is ugyanazt a pályát választják? Többek közt ezzel foglalkozott a Jakupcsek Plusz kedd esti adása, amelyben egyebek mellett a gyerekkora óta közismert Szandinak a testvére, Pintácsi Viki volt a vendég. Mint mondta, 15 évesen kezdett énekelni, és Szandi először az ő záróvizsgáin került képbe, Toldy Mária énektanár javaslatára. Bár kevesen tudják, de ő volt az, aki beajánlotta húgát Fenyő Miklósnak. A történet még 1988 karácsonyára vezethető vissza, amikor egy koncerten meglátta az énekest, és azt kérte tőle, hogy hallgassa meg testvérét, akiről már akkor látszott, hogy tehetséges.

Az énekesnő elmondta, hogy ő akkoriban a musical vonalon mozgott, és úgy érezte, az az ő útja, nem pedig a pop. Azonban már akkor olyan dalokat énekeltek együtt, amit még a mai műsoraiban is felhasznál. Nem sokkal később Szikora Robival is megismerkedett, jó munkakapcsolat alakult ki közöttük, olyannyira, hogy dalával nyerte meg első lemezszerződését egy fesztiválon. Sosem vágyott testvére babérjaira, mert testvére, és mindig Szandi marad neki a „pizsamás kisbabája”.

Közös castingon is megfordultak a színésztestvérek

Trokán Nóra, aki színészcsaládból származik, közben azt mesélte, édesanyja – aki nem más, mint Papadimitriu Athina – konkrétan rosszul lett, amikor megtudta: mindkét lánya a színművészetire felvételizik, ráadásul ugyanabban az évben.

Bár édesanyja kezdetben nem örült a választásnak, édesapja szerinte titkon reménykedett is abban, hogy tovább viszik ezt a családi vonalat. A színésznő elmondta, hogy soha nem érzett rivalizálást a testvérével, hiszen nagyon szeretik egymást.

Mint mesélte, vicces párhuzamosság is megfigyelhető az életükben, mert voltak évek, amikor ugyanazokat a szerepeket játszották. Az viszont nagy előny volt, hogy egy évfolyamon voltak főiskolán, hiszen egymásnak bármiről beszélhettek anélkül, hogy attól féljenek, az másnak a fülébe jut vissza. Trokán Nóra azt is elmesélte, az is előfordult, hogy egy castingra mentek. Legutóbb például egy külföldi munkában, amit testvére kapott meg, mégsem volt irigy egy percig sem.

Leosztott szerepek segítik a közös munkát

Bár volt idő, amikor testvére – akivel szimbiózisban működnek a színpadon – szakácsnak készült, de ez elmúlt – erről már Rippel Viktor beszélt a műsorban. Mint mondta, nagyjából a szerepek is le vannak osztva, a testvére az, aki tárgyal, mert jobb a beszédkészsége, ő pedig az, aki általában előkészíti a technikai dolgokat. Az artista szerint idővel a magánéletet és munkát is sikerült szétválasztani, bár nem mindig volt egyszerű. Mégis figyelnek arra, hogy ha produkcióra kerül a sor, akkor ott a problémák is háttérbe szoruljanak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink