Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-21 20:26:00

Budapest Fejlesztési Központ: A Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdona, a felújítás is az ő feladatuk

A BFK közleményében azt írta: Tarlós István 6 milliárd forint támogatást kért a munkálatokra a kormánytól, amely állja a szavát, így ez az összeg Karácsony Gergelynek is rendelkezésére áll.

Budapest Fejlesztési Központ: A Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdona, a felújítás is az ő feladatuk

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a Főváros a felújítást célzó közbeszerzésen túlárazott ajánlatokat kapott, a városvezetés ráadásul az elmúlt 100 napban számtalan intézkedést tehetett volna és tehetne még most is azért, hogy olcsóbb legyen a munka.


"A főváros árfelülvizsgálatot rendelhet el, csökkentheti a műszaki tartalmat, tárgyalásokat kezdhet az ajánlattevőkkel, szigorú árlicitet tarthat vagy teljesen új közbeszerzést folytathat le szigorúbb feltételekkel"

- sorolják.

A BFK azt javasolja a budapesti városvezetésnek, hogy "éljen bátran a közbeszerzés lehetőségeivel", folytasson le egy új, szigorúbb eljárást. Lépjen fel a túlárazás ellen és mutassa meg: az új városvezetés képes olcsóbban elvégezni a beruházást.


"Ha a városvezetés ugyanarra a munkára olcsóbb ajánlatokat kap, a kormány akkor sem fogja csökkenteni a hatmilliárdos támogatást, arra biztosan számíthat a főváros"

- írják, hozzátéve: Budapest nem csatatér, így a kormány sem a konfliktusokat, hanem a megoldásokat keresi.

atv.hu

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink