Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-20 16:05:00

Választókerületi elnökök a Karmelitában: ultiról is szó volt, kártyacsomag ajándékba

Sorra beszélget Orbán Viktor a fideszes választókerületi elnökökkel a Karmelitában. A kormányzati, jövőbeni kérdések mellett ma a Hajdú-Bihar megyei elnökökkel/képviselőkkel a kézilabda sikerekről, ultiról is szó esett, Berettyóújfalu képviselője például egy kártyacsomagot kapott ajándékba a kormányfőtől.

Választókerületi elnökök a Karmelitában: ultiról is szó volt, kártyacsomag ajándékba

Már beszámoltunk róla, hogy Kósa Lajossal, a Fidesz alelnökével beszélt ma a Karmelitában Orbán Viktor miniszterelnök Debrecent érintő kérdésekről és jövőbeni feladatokról.

De rajta kívül a miniszterelnök konzultált még Pósán Lászlóval, Tasó Lászlóval, Tiba Istvánnal és Vitányi Istvánnal is. Hajdú-Biharban 2018-ban mind a hat egyéni választókerületben győztek a fideszes képviselő-jelöltek - ők egyszersmind a választókerületi elnökök is. Kósa Lajos 47,36 százalékos eredménnyel nemcsak a parlamenti mandátumot szerezte meg, de szinte minden szavazókörben is első helyen végzett a választások előtti, személye körüli nagy politikai turbulencia ellenére is.

A mai, miniszterelnökkel folytatott beszélgetésekről posztoltak is a képviselők a Facebookon: Pósán László “eredményesnek” nevezte a megbeszélést, így ő szinte biztosan marad választókerületi elnök.

Tasó Lászlóval a konzultáció szintén eredményes lehetett, a képviselő az egy órás megbeszélés után a következőt irta a közösségi oldalára: “A választókerület terveiről, a fejlesztési irányokról egyeztettünk Miniszterelnök úrral dolgozószobájában. Többek mellett a vidékfejlesztési folyamat új elemeiről, a dinamizálásáról és új felzárkóztatási programokról is szót váltottunk. A térség lakóinak rövidesen jó hírekkel szolgálhatunk! A jó hangulatot megalapozta a magyar kézilabdacsapat remek győzelme! Ez úton is gratulálunk, szép volt fiúk! Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!”

Vitányi István ajándékot is kapott Orbán Viktortól, a képviselő ezt szintén egy Facebook posztban árulta el:

“Orbán Viktor vendége voltam a Karmelita kolostorban. Az országos politika mellett szóba kerültek a Hajdú 4-es választókerületet érintő kérdések is, főként a további fejlesztésekről egyeztettünk. A kötetlen, jó hangulatú megbeszélésen jutott egy kis idő a közös szenvedélyünkről, az ultiról is beszélgetni; ezúton is köszönöm a Miniszterelnök Úr ajándékát, mely egy általa dedikált, bontatlan kártyacsomag volt. Hajrá Magyarország! Hajrá Bihar!”

- írta Vitányi István.

A 24.hu vette észre, hogy Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Hajdú-Bihar 5. oevk.-jának elnöke még nem posztolt a találkozóról.

Elképzelhető, hogy azért mert - ahogy arról az atv.hu decemberben beszámolt - a miniszterelnök figyel majd arra is a 2022-es győzelem érdekében, és úgy változtat, hogy a választókerületi elnök fókusza a mandátum megszezéséről szóljon, “és lehetőleg ne legyen helyettes-államtitkár, vagy éppen kormányhivatal vezető”. Ennek szellemében - kormányzati források értelmezése szerint - Orbán Viktor legkevesebb nyolcvan biztos egyéni mandátum megszerzését látná győzelemre vezetőnek.

Ajánlom

További belföldi híreink