Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-20 18:00:00

Fordulat: Karácsony egyesítené az LMP-t és a Párbeszédet?

Karácsony Gergely „azon spekulál’’, hogy hét évvel a pártszakadás után „két fél zöldpárt helyett” újra „egy egész” legyen Magyarországon. Erről a főpolgármester a Mozgó Világnak adott interjújában beszélt.

Fordulat: Karácsony egyesítené az LMP-t és a Párbeszédet?
Karácsony Gergely, főpolgármester, fotó: MTI
Karácsony Gergely a folyóiratban arról is beszélt, hogy „sajnálja, ha szervezetként az LMP rossz köröket fut, és a Párbeszéd sem ostromolja az egeket”, de a klímaváltozás ügye zöld ügy, amiért az emberek ma már hajlandóak kimenni az utcára.

A főpolgármester hozzátette: lényegében azzal a programmal nyert októberben, amivel 2010-ben Jávor Benedek az LMP főpolgármesterjelöltjeként elindult az önkormányzati választáson, de míg akkor ez 8, most 51 százaléknyi budapesti támogatását nyerte el.

Karácsony felvetését az Azonnalinak mind LMP-s, mind párbeszédes politikusok üdvözölték.

„Előremutató a főpolgármester úr részéről, ha ő is ilyen gondolatokat táplál. Ez rendkívül pozitív tendenciát indíthat be”

– ezt Kendernay János LMP-társelnök mondta a lapnak, Ungár Péter LMP-s képviselő pedig egyenesen arról beszélt, hogy már megbeszélések is folynak az LMP és a Párbeszéd között.

„Nagyfiúk, nagylányok vagyunk, a sérelmeket már feldolgoztuk” – ezt már Erőss Gábor VIII. kerületi párbeszédes alpolgármester mondta az Azonnalinak, közölve: a hét évvel ezelőtti viták nem jelenthetnek akadályt a kapcsolatok rendezése előtt.

Karácsony Gergely főpolgármester legutóbbi ATV-s szereplését itt nézheti meg:

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink