Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-20 13:32:00

Eltávolították a XII. kerületi Turul-szoborról a rézlapot, amin Pokorni Zoltán nagyapjának neve is olvasható

A Hegyvidéki Önkormányzat közleményben tudatta: munkatársai Pokorni Zoltán polgármester kérésére január 17-én eltávolították el a rézlapot. Az információ elsőként a Spirit FM Kelj fel Jancsi című műsorában hangzott el hétfő reggel.

Eltávolították a XII. kerületi Turul-szoborról a rézlapot, amin Pokorni Zoltán nagyapjának neve is olvasható

Az önkormányzat közleménye szerint a kerület II. világháborús áldozatainak névsora több rézlapon szerepel, közülük egy korábban megrongálódott, ezt szintén leszerelték. A rézlapokat Pokorni József nevének eltávolítása és a megrongálódott lemez restaurálása után visszahelyezik a szobor talpazatára.  

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén mondott beszédet Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere, aki könnyek között beszélt nyilasok közé állt nagyapjáról.

A polgármester az új kerületi képviselő-testület alakuló ülésén kezdeményezte, hogy vegyék le nagyapja, Pokorni József nevét a kerületi Turul-szoborról, amelyen a budai kerület II. világháborús áldozatainak névsora olvasható.

Amint arról beszámoltunk: a múlt héten a Kelj fel Jancsi egyik hallgatója leragasztotta Pokorni József nevét a Turul-szobron látható emléktáblán. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink