Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-20 11:27:00

Csuka Tamás: "Kiforgatták a szavaimat, nem mondtam, hogy a Helsinki csótányokat vitt a börtönbe"

A nyugalmazott református püspök azt állítja, nem mondott olyat, hogy a Helsinki Bizottság gyufásdobozban csótányokat csempészett a váci fegyházba, az MTI-ben megjelent tudósítás szerinte kiforgatta a szavait.

Csuka Tamás: "Kiforgatták a szavaimat, nem mondtam, hogy a Helsinki csótányokat vitt a börtönbe"

Csuka Tamás az Indexnek azt mondta: vasárnap délelőtt Kismaroson, a málenkij robot áldozataira tartott megemlékezésen azt mondta, hogy "a dörzsölt és minden hájjal megkent elítéltek egymásnak adogatták a dobozba a poloskát meg a csótányt", amikor tudták, hogy jön a körülmények ellenőrzésére a Helsinki Bizottság, hogy "eljátszhassák nekik, hogy itt milyen rosszak a körülmények".

"Normális ember ilyesmire nem is gondol"

- szögezte le kérdésünkre a lelkész, aki szerint a poloskákat zárkáról zárkára adták egymásnak a rabok. "Vannak poloskák a börtönben, ez tény, de sajnos a kórházban is vannak, és még hozzánk a gyülekezeti házba is bejönnek" - tette hozzá.

 

 

Csuka hangsúlyozta, ő a hétvégén elmondott beszédében éppen a Helsinki Bizottságot vette védelmébe, hogy "őket rázzák át, vagy próbálják átrázni az elítéltek". A lelkész megjegyezte, a rendezvényen jelenlévő gyülekezet tudja igazolni, amit elmondott, és úgy tudja, a helyszínen felvétel is készült.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink