Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-19 06:50:00

Dunába esett hajnalban egy nő

Dunába esett hajnalban egy nő a Boráros téren. Életét a vízirendészek mentették meg, akik hallva a sikolyt perceken belül a helyszínre érkeztek. Híradónknak az egyik mentésben résztvevő járőr elmondta, teljesen sötét volt, így csak a hang után tudtak menni.

A videóban látható képek még nyáron készültek, akkor pár nap eltéréssel hárman is a rakpart szikláira estek a Duna-parton. Az egyik eset épp a Boráros térnél, szinte ugyanazon a helyen történt, ahol a mostani. Akkor a balesetet szenvedett 40 év körüli férfi életét már nem tudták megmenteni.

A mostani eset szerencsésebb. A 34 éves nő ugyanis nem a sziklákra zuhant. A baleset hajnalban történt, a rendőrségre negyed öt előtt pár perccel érkezett a bejelentés, hogy a 9. kerületben a Boráros térnél lévő hajóállomásnál valaki a vízbe esett. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei 3 percen belül a helyszínre érkeztek.

"Kollégámmal hallottuk a segélykérő kiáltást a vízben tartózkodó személytől majd elindultunk a hang felé, merthogy hajnali sötét volt, nem láttuk a személyt csak hallottuk, majd amikor közelebb értünk megtekintettük a személyt, és beemeltük a szolgálati hajóba." - nyilatkozta Balázs Benedek rendőrhadnagy, Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság.

A nő kihűlt, így izolációs fóliával segítettek neki, majd hívták a mentőket.

"Szerencsére gyorsan kimentették a nőt, így a teste ugyan lehűlt kis mértékben, de melegített infúzióval, külső melegítéssel ezt sikerült ellensúlyozni, mivel a zuhanáskor a mellkasát is megütötte ezért a rohamkocsink azonnal traumatológiai osztályra szállította." - fejtette ki Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A rakparton kihelyezett táblán egyébként ki is írták, hogy a hajó kikötése előtt a hídra lépni tilos, de ha valaki valamilyen oknál fogva mégis úgy dönt, hogy le szeretne menni, akkor azt nagyon könnyen megteheti, ugyanis a kapun semmiféle lakat nincsen, így egy mozdulattal fel lehet nyitni a zárat és már le is lehet sétálni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink