Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-18 12:20:00

Ő segít Gesztesi Károly édesanyjának a tragédia feldolgozásában

Egy mentort rendeltek ki Zsuzsa néni mellé, hogy segítsen a gyász kezelésében.

A Ripost értesülései szerint Zsuzsa néni, Gesztesi Károly édesanyját családja és a Hit Gyülekezete is segíti, hogy fel tudja dolgozni a tragédiát. A felekezet segítségképp egy mentort is kirendelt mellé, hogy segítsen a gyász kezelésében – idézi a lapot a Blikk.

Ahogy annak idején Gesztesi Károly számára a magyar válogatott egykori kapitánya, Gera Zoltán volt ott mentornak, hogy segítse őt talpra állni, úgy foglalkozik az idős asszonnyal is mentora, aki január 4-e óta áll az asszony mellett, folyamatosan kapcsolatban van vele, ahogy az egyház vezetője, Németh Sándor is.

"A gyász feldolgozása akkor is lassú és fájdalmas folyamat, ha az embernek erős a hite... Természetesen a gyülekezet támogatja a gyászolókat, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mihamarabb eljussanak az elengedés, elfogadás állapotába. Ebben Zsuzsa néninek a legtöbbet az a mentor segít, akit személyesen kérem meg, hogy minden egyes nap beszéljen vele és segítse. Természetesen nem telik el úgy nap, hogy magam is ne hívjam fel néhány percre és ne kérdezzem meg, mit tehetek érte, hogy könnyebb legyen a lelkének" - nyilatkozta a lapnak Németh Sándor.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink