Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-18 07:20:00

KDNP: Balliberális és Soros-közeli ügyvédek gazdagodásáról beszélnek

Balliberális és Soros-közeli szervezetek ügyvédei húznak hasznot a börtönbizniszen - ezt állítja a KDNP országgyűlési képviselője. Nacsa Lőrinc név szerint is említett két ügyvédet, Magyar Györgyöt és Karsai Dánielt, akik szerinte valóságos kampányt folytatnak a börtönökben, hogy megbízásokat kapjanak. A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke híradónknak azt mondta: a jogszerűen eljáró kollégáik védelmében, határozottan fel fognak lépni.

Balliberális körök és Soros-szervezetek ügyvédjei gazdagodnak a börtönbizniszen – erről beszélt sajtótájékoztatóján a KDNP országgyűlési képviselője. Nacsa Lőrinc szerint ezek az ügyvédek futószalagon gyártják a pereket, miközben - ahogy fogalmazott - jelentős összegű tiszteletdíjakat tesznek zsebre.

„Ezek a soros-szervezetek vagy megbízottjaik valóságos kampányt folytatnak a börtönökben a rabok között, hogy sikerdíj fejében bízzák meg őket az ilyen és ehhez hasonló perekkel. Teljesen egyetértünk azzal, hogy a kormány véget akar vetni a börtönbiznisznek, és felfüggeszti a bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését.” - nyilatkozta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője.

A politikus név szerint is említett két ügyvédet, Magyar Györgyöt és Karsai Dánielt. Karsai híradónknak azt mondta: nem érti, miért került célkeresztbe, hiszen minden esetben egy olyan jogszabály alapján jár el, amit az Orbán-kormány alkotott.

„Egy hatályos jogszabály alapján, magyar bíróságok előtt járunk el kártérítési ügyekben, a magyar bíróságok a NER által alkotott jogszabályokat hajtják végre, tehát mi semmi extrát nem csinálunk, csak csináljuk a dolgunkat, és nagyon furcsának és károsnak tartom azt, hogy a dolgunkat jól végezzük, tehát nyerünk az ügyfeleknek egy kisebb vagy nagyobb összeget, ez bűnnek tűnik a NER szemszögéből.” - fejtette ki híradónk kérdésére Karsai.

Hasonlóan vélekedett nyilatkozatában Magyar György is. Az ügyvéd szerint a pereket ráadásul a kormány elkerülhetné azzal, ha teljesítené korábbi, új büntetés-végrehajtási intézmények megépítésére vonatkozó vállalásait.

A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke hangsúlyozta: az ügyvédi védelem minden állampolgárnak jár, azoknak is, akik épp büntetésüket töltik.

„Tehát hogy ebben egy ügyvéd megbízást fogad el, akkor semmilyen módon nem kárhoztatható, kötelességét teszi az ügyvéd, és nekünk, mint kamarának, természetesen a leghatározottabban fel kell lépnünk az ilyen kollégák védelmének érdekében.” - fejtette ki Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke.

Ha azonban a területileg illetékes kamara tudomást szerez arról, hogy ügyvédek bizonyítottan jogellenes módon, toborzással szereznek ügyfeleket, azonnal vizsgálatot kell indítani – mondta Bánáti János.

A DK országgyűlési képviselője szerint a kormány az igazságszolgáltatás újabb szereplői ellen indított támadást.


„Amikor a kormány az ügyvédeket fenyegeti, listázza, rájuk hárítja a felelősséget, akkor újra a jogállamiságot támadja, ugyanúgy, mint a bíróságok támadása esetén, és ez a polgároknak is komoly károkat fog okozni, hiszen az ügyvéd feladata éppen az, hogy megvédje a saját ügyfelét.” - tette hozzá Arató Gergely.

Arató emlékeztetett: Magyarországot azért marasztalta el többször is az emberi jogok európai bírósága, mert a börtönökben sok esetben embertelen körülmények között töltik büntetésüket a rabok.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink