Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-17 07:01:00

Simonka György hosszú posztban reagált a csütörtöki tárgyalásra

Simonka György országgyűlési képviselő a Facebookon reagált a csütörtöki tárgyaláson történtekre.

Simonka György hosszú posztban reagált a csütörtöki tárgyalásra
Simonka György fideszes országgyűlési képviselő

"Ma négy vádlott próbált meg úgy menekülni a büntetőeljárás alól, hogy a kedvező ítélet érdekében a vádiratban leírtakat elismerte. A négy ember által tett nyilatkozatot a bíróság viszont nem fogadta el. Eben a szakaszban lehetőséget kaptunk védőimmel, hogy rámutassunk arra, hogy a nyilatkozatok aggályosak, iratellenesek és hamisak.

Szerintem a megfélemlítés és nyomásgyakorlás hatására próbáltak elismerni olyan dolgokat, amelyekről fogalmuk sem volt. Bár ez a jelenség mind a mai napig jelen van az életünkben, mégis a törvény szerint most kellett megneveznünk a védelem tanúit.

A jelenség tovább folytatódásától tartva, kértük a nevük zártan történő kezelését" - kezdi Facebook-bejegyzését Simonka György országgyűlési képviselő, aki ellen költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken.

 

Az ügyészség 8 és fél év fegyházat, és 850 millió forintos vagyonelkobzást kért a politikusra. A csütörtöki tárgyalásokon nyolc vádlott ismerte be a bűnösségét és ebből négyen kötöttek egyezséget.

"Ma az is kiderült, hogy a négy vádlott már korábban vádalkut kötött az ügyészséggel annak érdekében, hogy végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést kaphasson. Véleményem szerint - többek között - azért kötöttek egyezséget és tettek rám terhelő vallomást hazugságokat állítva, hogy a korábbi büntetéseik jogkövetkezményei alól mentesüljenek, ugyanis priuszuk van. (...) Természetesen indítványozzuk a vádalku hatályon kívül helyezését sok-sok más bizonyítási indítvány mellett." - írja a képviselő.

"Hadházy Ákos és Bod Tamás tanúkénti idézése azért szükséges, mert a nyomozati szakaszban olyan szabálytalanságok történtek, amelyekre fény fog derülni többek között az ők tanúvallomásainak meghallgatása után. Hogy meglepőnek és mulatságosnak tartják az idézésüket? Azt elhiszem, hogy meglepődtek, de kíváncsi vagyok rá, hogy a végén is mulatozni fognak-e"

- utalt a képviselő arra, hogy a keddi tárgyaláson kezdeményezte, hogy küldjék ki a hallgatóság közül az ott ülő országgyűlési képviselőt és újságírót.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink