Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-17 14:29:00

Rómában Orbán Viktor már Salvinivel és az ECR-frakcióvezetővel áll majd egy színpadon

Az Európai Konzervatívok Facebook posztja szerint február 3-án Orbán Viktor már Salvinivel, Melonival, és a brüsszeli ECR-frakció elnökével közös színpadon szólal fel az “Isten, becsület, nemzet: Ronald Reagan elnök, II. János Pál pápa és a nemzetek szabadsága” című konferencián.

Az Edmund Burke Alapítvány által szervezett konferencián szólal fel - az Európai konzervatívok Facebook posztja szerint Orbán Viktor február 3-4-én Rómában.  A alapítvány tavaly júliusban Washingtonban rendezett konferenciát, akkor az előadók között szerepelt John Bolton, Trump elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója is.

A mostani római konferencia partnerei a Nazione Futura (Olaszország), a Bow csoport (Egyesült Királyság), a Danube Institute (Magyarország), a Guerini e Associati (Olaszország), a Nemzetközi Reagan Thatcher Társaság (USA) és a Herzl Intézet - Machon Herzl (Izrael).

A felszólalók között lesz Orbán Viktor miniszterelnök, Ryszard Legutko lengyel filozófus és az Európai Parlament ECR frakciójának az elnöke, Giorgia Meloni, a Fratelli d'Italia vezetője, Marion Maréchal, francia politikus, a Nemzeti Tömörülést vezető Le Pen unokahúga és Matteo Salvini, a Liga vezetője is.

De a konferencia vendége lesz American Enterprise Institute elnöke, Christopher DeMuth, Anna Maria Anders nagykövet és Yoram Hazony izraeli filozófus is - akit Orbán Viktor tavaly márciusban fogadott a Karmelitában. A nacionalizmus erénye című könyve elnyerte a 2019-es év Konzervatív Könyve díját.

A konferenciát Orbán Viktorral, Maréchallal, Salvinivel és Melonival népszerűsítik.
Tavaly szeptemberben Orbán Viktor felszólalt a Tiberis szigeten a Meloniék által szervezett nagygyűlésen.

Reggel írt az atv.hu arról, hogy még semmi nem dőlt el, de ha Orbán Viktor, illetve a Fidesz kilépne a Néppártból az európai konzervatívok várják az ECR-be, a lengyel Kaczynski jelenleg nem akar ugyanis kilépni az ECR-frakcióból a pártjával, a PiS-szel. Így - ha Orbán Viktor szakítana a Néppárttal - akkor egy olyan, körülbelül 140 fős nagy kereszténydemokrata szövetséget/mozgalmat kell majd az Európai Parlamentben elképzelni, melyhez a Néppártból kilépő Fidesz, Kaczynskiék ECR-frakciója, továbbá Salviniék euroszkeptikus ID-frakciója csatlakozna. És ez a nagy formáció szövetségre is léphetne akár az Európai Néppárttal - mondják fideszesek, de szerintük a döntés “még nem holnap lesz meg”.

Ajánlom

További belföldi híreink