Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-17 14:04:00

Önálló lakhatási államtitkárság vagy minisztérium felállítását szorgalmazza a Jobbik

Önálló lakhatási államtitkárság vagy minisztérium felállítását szorgalmazta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, kifogásolva, hogy a kérdés jelenleg több tárca hatáskörébe tartozik.

Önálló lakhatási államtitkárság vagy minisztérium felállítását szorgalmazza a Jobbik
Elvárjuk azt, hogy egyenlő életlehetőségeket biztosítsanak a magyar fiatalok számára - fogalmazott, hozzátéve, "a magyar jövendő nem lehet ellenzékben, a magyar jövendőt nem lehet letagadni".

Az ellenzéki politikus arról beszélt: tíz- vagy százezrek hagyták el az utóbbi években Magyarországot vagy halasztották el nehéz anyagi helyzetük miatt a gyerekvállalást a lakhatási problémák megoldatlansága miatt.

 
Hangsúlyozta: 2014 óta megduplázódtak a hazai ingatlanárak, ugyanakkor a lakhatás költségei nem épültek be a fizetésekbe.

Eközben a kormányzat szerinte átgondolatlan lépései "elképesztő keresletet támasztottak, de a kínálati oldalra nem figyeltek", brutális és vállalhatatlan bérletidíj-emelkedést hozva.

Z. Kárpát Dániel lakbértámogatást és olyan adókedvezményeket szorgalmazott, amelyeket a harminc év alatti, hallgatói jogviszonnyal rendelkező magyar állampolgároknak kiadott lakások tulajdonosai kapnának. Közölte: pártja büntetőadót vezetne be a külföldiek ingatlanvásárlására.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink