Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-17 19:49:00

Dobrev nagyon kiakadt Orbán interjúján

Amit az EU a magyar embereket védi a kormánytól, amikor piros lapot mutat Orbán Viktornak. Erről Dobrev Klára, a DK EP-képviselője beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Dobrev szerint ami Európában történik, az a magyar kormány politikájának következménye.

Orbán Viktor a saját kárán fogja megtanulni, hogy önmagában az a tény, hogy az ember kormányoz, nem jogosítja fel arra, hogy diktatúrát építsen ki.

Azzal szemben, amit Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban sugárzott interjújában állított, miszerint Magyarországot lenézik a nyugat-európai politikusok, Dobrev egyáltalán nem tapasztal Magyarországgal szembeni lenézést az EP-ben, viszont mindenkit kiráz a hideg Orbán Viktor politikájától. Szerinte amiből nagyon elege lett az EU-nak, az az, hogy az európai adófizetők pénzéből gazdagodik Orbán Viktor környezete.

Dobrev Klára úgy tudja: a fideszes képviselők még hétfő este is győzködték a néppárti képviselőtársaikat. nagyon nem akarnak kilépni.

A DK EP-képviselője szerint Orbán nagyon elszámolta magát és azt hitte, bármit megcsinálhat. reményei szerint jó lecke ez a miniszterelnöknek és Magyarországon demokrácia lesz, ahol a bűnösöket üldözni fogják a hatóságok.

Ami a 2022 előtti ellenzéki stratégiát illeti, Dobrev Klára szerint a legfontosabb, hogy közös lista legyen. Emlékeztetett rá: 2018-ban az ellenzéki pártok közötti koordináció nem működött, 2019 októberében a teljes együttműködés viszont igen. Dobrev Klára szerintmásodlagos, ki vezeti a listát, és nem kizárt az előválasztás sem.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink