Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-16 19:20:00

Valami nagyon furcsa dolog történt Borkai Zsolttal 2016-ban

Ingyen vadászott 2016-ban Borkai Zsolt a Békés megyei Vésztői Vadásztársaság területén – írja a Magyar Narancs alapján a 24.hu. A lap úgy tudja, hogy a szexbotrányba keveredett volt győri polgármester olyan nagy őzbakot lőtt, hogy vadászkörökben is a csodájára jártak.

A vonatkozó törvények szerint a vad állami tulajdonnak számít, ezért a vad elejtésekor mindenkinek fizetni kell, meg kell téríteni a vadásztársaság által biztosított vadászmestert, kísérőket stb., valamint a trófeabírálat nyomán az őzbakok és szarvasok szarváért megtérítendő összeget. A Magyar Narancs szerint amennyiben tényleg ritkán látható, nagy trófeáról van szó, akkor ez az összeg több mint 1 millió forint is lehetett.

A hetilap megpróbálta hivatalos forrásokból is megerősíttetni a hallottakat, ezért megkeresték a Vésztői Vadásztársaságot és a Békés Megyei Kormányhivatal vadászati referenseit. A vadásztársaság telefonján egy nevét nem közlő férfi nem tagadta az információt Borkai vadászatáról, de azt mondta, hogy ez egy évekkel ezelőtti történet, nem érdemes bolygatni.

Tekintse meg korábbi beszélgetésünket a Borkai-ügyről:

 
A vadásztársaság elnöke, Détárné Molnár Andrea nem cáfolta a dolgot, hanem a Magyar Narancs szerint visszakérdezett, hogy honnan tudja ezt az információt.

További kérdések megválaszolására az e-mailt ajánlotta, de a lap újságírója nem kapott választ.

További információért kattintson ide.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink