Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-16 13:46:00

Ujhelyi reagált az EP-szavazásra

„A ma elfogadott EP-határozat tartalmával egyetértek, ugyanakkor álláspontom szerint a megismételt kirakati vita és a sorozatos elítélő határozatok helyett az eljárás érdemi lefolytatására és az Orbán-kormánnyal szembeni konklúziók levonására van végre szükség a Tanácsban” – írja Facebook-posztjában az MSZP EP-képviselője.

Mint írja, a mostani vitában tudatosan nem vett részt, mert ezzel szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a 7-es cikkely alapján indított eljárás lassú és körülményes. Írásban benyújtott hozzászólásában viszont hangsúlyozta, „ez a parlamenti vita érdemi újdonságot nem hoz, csak ismételt színpadot szolgáltat az illiberális Európa-ellenességnek. Az EP másfél évvel ezelőtt hasonlóan nagy, kétharmados többséggel fogadta el a magyar jogállamiságról szóló jelentést, az Unió intézményei pedig azóta is csak forró krumpliként dobálják a magyar kormány ügyét” - fogalmazott.

Amint arról mi is beszámoltunk, Az Európai Parlament 446 igen és 178 nem szavazat ellenében a módosítóval együtt elfogadta az állásfoglalást a Magyarország és Lengyelország ellen, a hetes cikk alapján indított eljárás ügyében. A plenáris szavazáson összesen 665 képviselő vett részt, 41-en tartózkodtak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink