Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-16 10:14:00

Tarlós: A Momentum mögött semmilyen teljesítmény nincs

A volt főpolgármester nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek.

 

 

„Bár nagyon eltérő személyiségek vagyunk, de az igaz-sághoz tartozik, hogy a kampány előtt és a választás óta nem volt, és most sem ellenséges a kapcsolatunk, illetve most nincs is kapcsolatunk” – reagált Tarlós István arra a felvetésre, milyen a kapcsolata az utódjával, hozzátette, hogy karácsonykor hívta fel őt és kívánt kellemes ünnepeket neki.

Rátérve arra, hogy miért mutogat vissza a jelenlegi városvezetés az elődökre, a volt főpolgármester úgy látja, „az utódom körül van egy kommunikációs csapat, amely a valóságtól függetlenül időnként olyan mondatokat ad ki, amelyeket a megítélésük szerint a saját kemény magjuk elvár.” Megjegyezte ugyanakkor, hogy ha ő a legenyhébb tényszerű megállapítást tette az általa átvett hagyatékról, akkor az ellenzéki sajtó rögtön rá rontott, hogy „ne mutogass vissza”.

Tarlós szerint teljesen téves mondatok hangzottak el a 3-as metróról, valamint a főváros adósságáról. Ez utóbbiról hangsúlyozta, hogy a jelenlegi adósságnak több mint a duplájával kellett átvennie a várost 2010-ben, és ebből a tartozásból több mint hetvenmilliárd forint működési célú volt. „Mi 2019-ben nulla működési hitellel adtuk át a fővárost, ráadásul a fejlesztési hitelkeret – ami szintén lényegesen alacsonyabb – nagy része is csak formálisan szerepel a költségvetésben, az még nincs felhasználva” - fogalmazott.

A 3-as metróval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, a kocsik korróziós hibáját, amit csak a három prototípus-szerelvénynél fedeztek fel a 37 szerelvény közül, az oroszok garanciálisan kijavítják, az a budapestieknek egy fillérjébe nem kerül.

Ami a Lánchíd gyalogoshíddá alakítását illeti, szerinte elsősorban műszaki okokból erősen vitatható. „Az átkelő gyalogoshídként nem tud jól működni, hiszen a láncok, a tartók miatt a sétáló turistáknak a jelenlegi útpályáról a panoráma élvezhetetlen” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy csak szavak szintjén lenne alkalmas gyalogoshíddá.

A 2022-es választással kapcsolatban pedig megjegyezte, „riasztó, hogy a Momentum, amely mögött gyakorlatilag semmilyen teljesítmény nincs, pillanatnyilag a legveszedelmesebb és leggátlástalanabb álláspontot képviseli az említett sorskérdések tekintetében, miközben külhonban is lobbizva, „megszállva” az egyetemeket, és az online térben messze megelőzve a kormánypártokat jelentős és erős hatást gyakorol a velük egyébként nem azonos szellemű fiatalokra is.”

A teljes interjút itt olvashatják el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink