Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-16 14:45:00

Novák Katalin: A mai szavazás súlyos érv lesz, hogy új szövetségeseket keressünk

Amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk - nyilatkozta az atv.hu-nak Novák Katalin az után, hogy az EPP-frakció nagy része is megszavazta, hogy romlik a magyar jogállamiság.

Novák Katalin: A mai szavazás súlyos érv lesz, hogy új szövetségeseket keressünk
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, fotó: MTI
“Akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy számukra a szövetségünk mit sem ér, fontosabb a rájuk nehezedő liberális nyomásnak és elvárásoknak való megfelelés, mint a jog és az igazság”

- nyilatkozta az atv.hu-nak a Washingtonban tárgyaló Novák Katalin családügyi államtitkár, a Fidesz alelnöke, azt értékelve, hogy az Európai Parlament hatalmas többséggel, 446 igen szavazattal 178 ellenében elfogadta a határozatot, mely kimondja: romlott a jogállamiság helyzete Magyarországon és Lengyelországban. Emellett az EP felszólította az Európai Tanácsot, hogy hozzon határozott lépéseket az ellenünk folyó 7-es cikkelyes eljárás ügyében.

Köszönet Bellamynak és Tajaninak

Novák Katalin ugyanakkor mindenekelőtt megköszönte azoknak a szövetségeseiknek a támogatást, akik - megfogalmazása szerint - “bátran kiálltak a jog és az igazságosság mellett”. Kiemelném François-Xavier Bellamyt, a francia republikánusok frakcióvezetőjét, akinek ezt személyesen is megköszöntem, és aki határozottan fel is szólalt a parlamenti vitában a magyarok mellett, valamint Antonio Tajanit, az EPP egyik alelnökét és Antonio López-Istúriz White-ot, az EPP főtitkárát - tette hozzá a Fidesz alelnöke.

Amikor döntünk...

Novák Katalin munkatársunk kérdésére, hogy a mai Európai Parlamenti döntés távolítja-e a Fideszt az Európai Néppárttól, úgy fogalmazott:

“amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk".
Ajánlom

További belföldi híreink