Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-01-16 07:51:00

Nem támogatja a NAT bevezetését a Nemzeti Pedagógus Kar

Jelenlegi formájában nem támogatja a Nemzeti Alaptanterv bevezetését a Nemzeti Pedagógus Kar – tudta meg a hvg.hu.

Változik a Nemzeti Alaptanterv: új szerzők az ajánlott olvasmányok listáján

 

A portál úgy tudja, hogy az EMMI december 20-án pénteken küldte el a testületnek az utolsó szövegváltozatot, amely csak december 23-án érkezett meg a címzettekhez, vagyis aznap, ameddig véleményezhették volna a tervezetet.

A Pedagógus kar egyik kifogása, hogy bár újnak nevezi a kormány, valójában nem az. Szerintük az is probléma, hogy nem csökken a tananyag, ráadásul a tantervben nem jelenik meg külön az emelt és a nem emelt kerettanterv. A portál megjegyzi: visszatérő kritika, hogy a tervezetről nem egyeztettek sem szakmai, sem társadalmi szinten.

Közben kiadott egy közleményt is a Nemzeti Pedagógus Kar

A Nemzeti Pedagógus Kar Országos Elnöksége közleményt adott ki, melyben aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Nemzeti alaptanterv módosításának legutóbbi tervezete nem tükrözi a köznevelés tartalmi szabályozásával kapcsolatban korábban folytatott konstruktív szakmai egyeztetések eredményeit. Az Elnökség a közleményben azt javasolja a döntéshozóknak, hogy a módosítás ebben a formában ne kerüljön bevezetésre 2020. szeptember 1-jén, helyette folytatódjon a korábban megkezdett, előremutató szakmai konzultáció.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink